Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ηγουμενίτσα: πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Στις 30/01/2023, πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ), Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα με τον διακριτικό τίτλο «Μελίτη». 

Η κα Βασιλική Λάζου, Πνευμονολόγος και μέλος της ΕΝΘΕ, ανέλυσε στην ομιλία της τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν στον καρκίνο του πνεύμονα ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT).

Πριν την έναρξη της ομιλίας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν σπιρομετρήσεις σε καπνιστές άνω των 50 ετών.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και Αντιπρόεδρος Β’ ΕΔΔΥΠΠΥ ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε τη σταθερή μας στόχευση στην πρόληψη υγείας μέσα από δράσεις που υλοποιεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την πρόληψη τρόπο ζωής των δημοτών μας έχουμε συνοδοιπόρο μας το ΕΔΔΥΠΠΥ».