Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ηγουμενίτσα: Παππάς και Ραγκούσης για την Προοδευτική Συμμαχία (Βίντεο – Φωτό)

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκαν χθες ο υπουργός Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Ραγκούσης όπου σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ΠΑΝΘΕΟΝ μίλησαν για την Προοδευτική Συμμαχία στην εκδήλωση με θέμα «Για την Ελλάδα των πολλών – για την Ευρώπη των λαών»

Την εκδήλωση συντόνισε ο Παύλος Παπαρούνας ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι η Προοδευτική Συμμαχία έχει χαρακτηριστικά που δίνουν μια άλλη ώθηση στην προοδευτική παράταξη και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αυτήν την πρωτοβουλία χωρίς ηγεμονισμούς και στο Γαλάτσι έγινε μια ανεπανάληπτη εκδήλωση η οποία επαναλαμβάνετε σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε, είπε, αισιόδοξα μηνύματα και για πρώτη φορά μια προεκλογική περίοδος ξεκινάει τόσο δυναμικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί μετά το μνημόνιο και τις πολιτικές που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με αυτά που προβάλλει η ΝΔ. Χαρακτηριστικά είπε: Ας υποθέσουμε ότι η ΝΔ θα ήταν κυβέρνηση τον Αύγουστο που βγήκαμε από τα προγράμματα. Πιστεύει κανείς ότι η ΝΔ θα αύξανε τον κατώτατο μισθό ή θα καταργούσε τον υποκατώτατο; Ή θα επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις;

Ακριβώς το αντίθετο θα έκανε. Η ΝΔ θέλει μνημόνιο για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.
Οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ απειλούν τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, τα εργασιακά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το κοινωνικό κράτος και αποτελούν πισωγύρισμα σε βαθιά συντηρητικές αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στη «Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε ότι αποτελεί βαθιά προσβολή του πατριωτικού συναισθήματος η στάση και τα ψεύδη που ακούστηκαν σε βάρος όσων ψήφισαν τη συμφωνία, και έκανε λόγο για «πολύ βρώμικο πολιτικό ρόλο» που παίζουν εκείνοι που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό λαό, ενώ επεσήμανε ότι οι πολιτικές που εισηγείται η ΝΔ και στηρίζει η Φώφη Γεννηματά – την οποία κατηγόρησε για συντηρητική στροφή – θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια της χώρας.

Ο Ραγκούσης τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί από πατριδοκάπηλους να λένε ότι όσοι υπηρετούν τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετούν τα εθνικά δίκαια, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό. Μίλησε για διπλωματικό βατερλό των Μητσοτάκη – Σαμαρά το 1991 οι οποίοι στη συνέχεια «διάλεξαν για τον εαυτό τους τον χυδαίο ρόλο να κάθονται και να πετροβολούν κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος».

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν την συνέντευξη τύπου που έδωσαν πριν την συγκέντρωση ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Ραγκούσης και στην συνέχεια παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση, όπως την μεταδώσαμε ζωντανά.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ