Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εόρτασε πανηγυρικά ο Άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου 2022 εόρτασε πανηγυρικά ο άγιος Μηνάς Κεστρίνης Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και προσκυνητών από την Κέρκυρα.

Την παραμονή της εορτής λιτανεύτηκε η εικόνα στους δρόμους του χωριού, προς το τέλος του Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα ηκε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. 

Μιλώντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι η ζωή του αγίου Μηνά αποκαλύπτει τη θέληση και την πίστη του και την αγάπη του.  Με αυτές ενεργοποίησε τις δυνάμεις της ψυχής του, καλώντας κι εμάς να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις της ψυχής μας. Βάζουμε εμείς τη θέληση  και ο Θεός στέλνει τη χάρη του. Όταν βλέπει καλή διάθεση, ανοίγει τα μάτια του ανθρώπου.  Χρειάζεται και πίστη. Πίστη για να εμπιστευθούμε το λόγο του Θεού και να τον αφήσουμε να καρποφορήσει στις καρδιές μας. Πίστη για να μη λυγίζουμε στις επιθέσεις της ζωής. Απαιτείται, όμως, και αγάπη. Αγάπη με την οποία ανανεώνουμε την επιθυμία μας για κοινωνία με τον Θεό. Αυτή η αγάπη προς το Θεό θα είναι η κινητήρια δύναμή μας. Ας είμαστε σε εγρήγορση και ας κρατάμε ανοιχτά τα πνευματικά μας αυτιά, της ψυχής μας την ακοή.