Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ενημέρωση από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας για προδημοσίευση 2 δράσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προδημοσίευση 2 δράσεων του Προγράμματος “ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027”

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προδημοσιεύθηκαν δύο (2) νέες Δράσεις Προγράμματος “ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 2021-2027” για την ενίσχυση υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Πρόκειται για τις δράσεις:

  1. «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων ΚΑΔ του τουρισμού, οι οποίες είναι είτε υπό ίδρυση, είτε νεοσύστατες για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης έως και την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000€ έως 400.000€, ενώ η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη της κάλυψης του στόχου απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

  • «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε επιλεγμένους ΚΑΔ όλων των κλάδων της οικονομίας, πλην της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του τουρισμού, οι οποίες είναι είτε υπό ίδρυση, είτε νεοσύστατες για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης έως και την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 40.000€ έως 400.000€ ενώ η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών.

Το ποσοστό ενίσχυσης δύναται να προσαυξάνεται κατά (α) 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά και (β) επιπλέον κατά 5% με την επίτευξη του στόχου της απασχόλησης τουλάχιστον 1 ΕΜΕ, τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Επικοινωνία – Πληροφορίες: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Τηλ: 8011136300, Εmail: infoepan@mou.gr, Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr. Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & εταίρων: www.efepae.gr & www.diaxeiristiki.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στεγάζεται Περιφερειακό Γραφείο της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ), με περιοχή ευθύνης την Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδιος Υπάλληλος, Ιωάννου Στέφανος, Τηλ: 2665029484, Email: thesprotia@diaxeiristiki.gr 

Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας