Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εκνευρισμός και αποχώρηση του Ισπανού πρωθυπουργού στην Σύνοδο Κορυφής

Με εντάσεις συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις ενεργειακές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το γενικότερο θέμα του ενεργειακού. Υπάρχουν βασικές διαφωνίες ιδιαίτερα μεταξύ Βορρά και Νότου σχετικά με την ενεργειακή κρίση και την προμήθεια φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Το χθεσινό προσχέδιο συμπερασμάτων έχει αλλάξει και κυκλοφορεί μια νέα έκδοση συμπερασμάτων με τις προσθήκες των τροποποιήσεων και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει.

Κάποια στιγμή ο Ισπανός πρωθυπουργός με αφορμή μια διαρροή που υπήρχε σε δημοσιογράφο για τις συνομιλίες που τον εμφάνιζε ότι θα ασκούσε βέτο σηκώθηκε και βγήκε από τον χώρο φανερά εκνευρισμένος.

Μία βασική διαφωνία είναι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος όπου οι 27 προσπαθούν να βρουν μια κοινή λύση αλλά η Γερμανία και η Ολλανδία είναι αντίθετες στο να αγγίξουν την κοινή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε αντίθεση με τις χώρες του νότου και ιδιαίτερα Ισπανία και Πορτογαλία που αναζητούν μειώσεις τιμών, και να θεωρηθούν οι χώρες τους ως “ενεργειακό νησί” που έχει διαφορετικές ανάγκες και ότι μπορεί να τους δοθεί ένα είδος εξαίρεσης για τον έλεγχο της τιμής του φυσικού αερίου στην Ιβηρική Χερσόνησο χωρίς να επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά.