Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εκδήλωση μνήμης για τον Νικόλαο Σκουφά

Με μία σεμνή τελετή στην πλατεία Κομποτίου, το βράδυ της Κυριακής,  τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά (1779 – 1818), μιας εξέχουσας προσωπικότητας, συνιδρυτή της «Φιλικής Εταιρίας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο – ανδριάντα του Νικόλαου Σκουφά.

Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους και ακολούθησε η  κ. Αγγελική Μάρου, Διδάκτρων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία παρουσίασε  το Νικόλαο Σκουφά, τον  άνθρωπο πίσω από τη Φιλική Εταιρεία.

Αμέσως μετά, η κ.  Φανή Φωτιάδη,  φιλόλογος, ανέλυσε τον ρόλο της Φιλικής Εταιρείας στην έναρξη και τη διάδοση της Επανάστασης, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη, αναφέρθηκε στη δράση των Ηπειρωτών στην Κέρκυρα.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Κυριάκος Κατσώρας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε η βουλευτής του Νομού Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος.

Τα σώματα ασφαλείας εκπροσώπησαν , ο Σμήναρχος Ιπτάμενος κ. Αργύριος Κωστούρος, Διοικητής FOB – ΑΚΤΙΟΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Αριστείδης Θεοδωρής, Διοικητής 584ου τάγματος πεζικού στην Άρτα, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας  κ. Νικόλαος Κουτσοδήμας.  Την Ελληνική Πυροσβεστική εκπροσώπησε τέλος ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Δημητρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής.