Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εκατοντάδες νεκροί από σεισμό 7,8R στην Τουρκία (βίντεο)

Δραματική είναι η κατάσταση στην Τουρκία και την Συρία με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για χιλιάδες νεκρούς από τον σεισμό των 7.8 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα Τουρκία και Συρία.

Ο κύριος σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ήδη καταμετρούνται πάνω από 280 νεκροί στην Τουρκία ενώ στη γειτονική Συρία, τουλάχιστον 237 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 630 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια

Τουλάχιστον 1.700 κτίρια έχουν καταρρεύσει σε 10 τουρκικές πόλεις, σύμφωνα με τον Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης.

Στη πόλη Σανλιούρφα της Τουρκίας, δύο πολυκατοικίες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι – ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα στη Συρία.

Δείτε τα σοκαριστικά βίντεο

Ο σεισμός της Δευτέρας πιστεύεται ότι είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει την Τουρκία από το 1939, όταν σεισμός ίδιου μεγέθους σκότωσε 30.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το USGS.

Σεισμοί αυτού του μεγέθους είναι σπάνιοι, με λιγότερους από πέντε να συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο, οπουδήποτε στον κόσμο.

«Όλες οι ομάδες μας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση της χώρας του απευθύνει έκκληση «για διεθνή βοήθεια».