Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εικόνες ντροπής στην Νέα Σελεύκεια

Εικόνες ντροπής και ίσως αδιαφορίας υπήρξαν για άλλη μια φορά σε περιοχή της Νέας Σελέυκειας, με τον δρόμο να πλημμυρίζει και να υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες. Σε βίντεο, αλλά και σε εικόνες που δημοσιοποίησε ο βουλευτής Μάριος Κάτσης βλέπουμε να μεταφέρεται στην αγκαλιά επιβάτης αυτοκινήτου που εγκλωβίστηκε στον πλημμυρισμένο δρόμο.

Ο Μάριος Κάτσης στην ανάρτηση του γράφει:

Στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Σελεύκειας, στη θέση Σπαταργιά, εδώ και τόσα χρόνια, σε κάθε βροχόπτωση μικρή ή μεγάλη, δημιουργείται σοβαρό ζήτημα πλημμυρών, τόσο στο υποτυπώδες οδικό δίκτυο όσο και στις ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή, να εγκλωβιστούν πολίτες(σημερινές φωτό) ή να καταστραφούν ολοσχερώς επιχειρήσεις και επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, είναι παραπάνω από εμφανής. Το ζήτημα έχει επανειλημμένως τεθεί, όπως μου επισημαίνεται από τους ενδιαφερόμενους, τόσο στο Δήμο Ηγουμενίτσας που έχει την αρμοδιότητα όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Τοπική Κοινότητα Νέας Σελεύκειας, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικές παρατάξεις, οφείλουν να εξετάσουν το ζήτημα άμεσα και να δοθεί λύση.

Είναι εξόχως σημαντικό λοιπόν, να μη χαθεί άλλος χρόνος και αρχής γενομένης από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, να τεθεί το ζήτημα προ ημερησίας, προκειμένου να βρεθεί λύση, πριν να είναι αργά. Εικόνες όπως οι σημερινές, δεν τιμούν κανέναν και επιπροσθέτως δεν επιτρέπεται το 2023, να τίθενται σε κίνδυνο συμπολίτες και επιχειρήσεις.

Τέλος, σε ότι με αφορά, θα είμαι στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συνδράμω όπως και με όσα μέσα μπορώ, προκειμένου αν απαιτηθεί, να θέσω το ζήτημα σε κυβερνητικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά, με αποστραγγιστικά έργα ομβρίων υδάτων, η κατάσταση αυτή.

https://www.facebook.com/1221645253/videos/694429462158973/