Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Είπε την αλήθεια ή όχι ο δήμαρχος Σουλίου στο δημοτικό συμβούλιο; (βίντεο)

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε πριν λίγες μέρες ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ντάγκας, που είναι στον συνδυασμό που στηρίζει την δημοτική αρχή εξέφρασε την διαφωνία του για την θέση του δημάρχου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάδη, όπως παρουσιάστηκε στα τοπικά μέσα (και συγκεκριμένα στο paramythianews.gr & periodikostep.gr) για τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ.

Εμείς γράψαμε σε ελεύθερη μετάφραση γι΄ αυτό και δεν υπάρχουν εισαγωγικά στο κείμενο:

Είπε ότι η υποστελέχωση δημιουργεί πρόβλημα και στα προγράμματα Τρίτσης καθώς “τρέχουν” με καθυστέρηση.

Επισήμανε ότι ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ήταν ένα πολύ καλό πρόγραμμα για τον δήμο, ότι ήταν γρήγορο και αυτοματοποιημένο ενώ σήμερα πρέπει να έχεις διαπροσωπικές σχέσεις για να προχωρήσει κάτι.

Η περιφέρεια Ηπείρου, είπε ο κ Καραγιάννης, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ πήρε πολλά λεφτά κάτι που δεν γίνεται σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης έργων.

Αυτό το κείμενο επικαλέστηκε ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος εκτός των άλλων είπε:

“Μου δόθηκε η εντύπωση ότι προσπαθήσατε να επαινέσετε την προηγούμενη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στον δήμο μας αλλά και γενικότερα έχουν δοθεί περισσότερα χρήματα από ότι έχουν δοθεί τώρα”. Στην συνέχεια ο κ. Ντάγκας είπε ότι με την ΝΔ έχουν δοθεί πολύ περισσότερα χρήματα, ιδίως λόγω πανδημίας.

Αφού έκανε μια αναφορά στις χρηματοδοτήσεις συνέχισε: “μιλήσατε όμως και για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ότι ήταν πιο καλό πρόγραμμα να το πούμε έτσι, και αφήσατε αιχμές για το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗ” και κατέληξε “σαν δημοτικός σύμβουλος ο οποίος στηρίζω εσάς και την παράταξη σας. πρέπει να εκφράσω την προσωπική μου αντίθεση με αυτές σας τις τοποθετήσεις, και επαναλαμβάνω, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τοπικά μέσα”

(σημείωση: εκτός από το κείμενο που περιέγραφε την συνάντηση υπήρχε και βίντεο που φαίνεται καθαρά το τι λέει ο δήμαρχος και αν αυτά που γράψαμε αντιστοιχούν στην πραγματικότητα).

Τι απάντησε ο δήμαρχος κ. Καραγιάννης στον κ. Ντάγκα:

Απαντώντας ο κ. δήμαρχος είπε: “Ποτέ δεν ανέφερα ότι ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ήταν καλύτερο πρόγραμμα, απλώς είπα ότι αυτά τα έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ ήταν για χρηματοδότηση και σχεδόν όλα τα έργα που εντάχθηκαν χρηματοδοτήθηκαν. Να ξέρετε ένα πράγμα, μακριά από εμένα πολιτικές τέτοιου είδους, και εδώ είμαστε και θα κριθούμε και το έργο του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ και του ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ θα κριθεί, εκ του αποτελέσματος. Θα δούμε πόσα έργα θα πάρουμε, γιατί κ. συνάδελφοι μέχρι τώρα μόνο υποσχέσεις έχουμε πάρει”

Τι είχε πει όμως στην συνάντηση με τον κ Ζαχαριάδη;

Ο δήμαρχος λοιπόν εκτός των άλλων κάνει την επισήμανση ότι “Η περιφέρεια Ηπείρου έπαιρνε πολλά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα η χρηματοδότηση είναι πάρα πάρα πολύ μικρή” και στην ερώτηση αν αναφέρεται στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ναι και στην ερώτηση του κ Ζαχαριάδη αν η περιφέρεια τα έκανε τα έργα απάντησε “Τα έκανε, αλλά αν μάθεις για παράδειγμα να διαχειρίζεσαι 50 εκ. και πέσεις στα 10…δεν ξέρεις που να πρωτοδώσεις…”.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος είπε: “πιστεύω ότι τουλάχιστον η περιφέρεια δεν είχε πρόβλημα επί ΣΥΡΙΖΑ…. παρόλο που έρχεται ο πρωθυπουργός και….”

Ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε και για το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ. Ο κ δήμαρχος είπε για αυτό: “… αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο όπως είπατε γιατί με αυτό κλείσαμε αρκετές τρύπες” και συνέχισε “και ήταν και πιο γρήγορο, δηλαδή δεν περίμενες να πας να κάνεις 25 συναντήσεις απάνω με τους υπουργούς, το έβαζες μέσα, τελείωσε, έγινε. Εδώ πρέπει να έχεις διαπροσωπικές σχέσεις για να μπεις στο Τρίτσης, να προχωρήσει, να κάνει να ράνει…. για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους”

Επίλογος

Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί για να έχετε μια καλύτερη εικόνα. Νομίζω πάντως ότι δεν αδικήσαμε την θέση του δημάρχου στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας…. Και στον αν ο κ. δήμαρχος ήταν απόλυτα ειλικρινής στο δημοτικό συμβούλιο ή προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες…. δικά σας τα συμπεράσματα!