Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δράσεις του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας με λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών σε συνέχεια των δράσεων ενίσχυσης και προαγωγής ψυχικής υγείας των ενήλικων ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Κ. Ψ. Υ. Ηγουμενίτσας μέσω της υλοποίησης δράσεων αυτοφροντίδας, παραγωγικότητας και ψυχαγωγίας προέβησαν την Πέμπτη 18 Απριλίου σε στολισμό πασχαλινών λαμπάδων.

 Επαγγελματίες υγείας του ΚΨΥ, Λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΚΨΥ και εθελοντές της τοπικής κοινότητας εμπλούτισαν την καθημερινότητά τους στολίζοντας λαμπάδες για την Ανάσταση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κ.Ψ.Υ., ενισχύοντας τη ψυχική τους διάθεση μέσω της κοινωνικοποίησης και της δημιουργικής απασχόλησης. Στόχος ήταν η κινητοποίηση των ψυχικά πασχόντων, η κοινωνική συνδιαλλαγή, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και της κοινωνικής ορατότητας, η βελτίωση της ευεξίας και η επανάκτηση της λειτουργικότητας.

Το ΚΨΥ ευχαριστεί θερμά τους λήπτες υπηρεσιών υγείας και τους εθελοντές της τοπικής κοινότητας για τη συμμετοχή και δημιουργικότητά τους, καθώς και τη Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών και το Διοικητή κο Δερδεμέζη Σ. για την παροχή των αναλώσιμων υλικών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Home collection για την δωρεάν χορήγηση υφασμάτων. Ευχαριστούμε θερμά τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τη στήριξη και δωρεάν προβολή των δράσεών μας.

Το Κ. Ψ. Υ. Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας τμήμα Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας πραγματοποίησαν δράση ενίσχυσης και προαγωγής ψυχικής υγείας των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας με Θέμα:

«Φροντίδα Εαυτού».

 Οι εκπαιδευτές και οι σπουδαστές των ειδικοτήτων κομμωτικής και αισθητικής τέχνης του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας παρείχαν εθελοντικά υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας με στόχο την κινητοποίηση των ψυχικά πασχόντων, την κοινωνική συνδιαλλαγή, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης,τη βελτίωση της διάθεσης μέσω της αυτοφροντίδας και της ικανοποίησης προσωπικών επιθυμιών που παραμελούνται.

Το ΚΨΥ ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες που έθεσαν την περιποίηση εαυτού και τη ψυχική τους υγεία πρώτη προτεραιότητα, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές (κα. Αδαμίδου Ελένη και Καράμπελα Βιβή) για τη συνέπεια, επαγγελματισμό, θετική διάθεση και συνεργασία.