Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη για τις μονάδες καύσης βιορευστών

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Δυναμική συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 20/05 έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, από τις επιτροπές αγώνα Δ. Σουλίου, Γραμμενοχωρίων και Ραβενοχωρίων κατά των μονάδων καύσης βιορευστών στις αντίστοιχες περιοχές.
Οι επιτροπές αγώνα ενώσαμε τις δυνάμεις μας εκφράζοντας την έντονη αντίθεση μας απέναντι στη δημιουργία τέτοιων μονάδων στα χωριά της Ηπείρου και βροντοφωνάξαμε ότι δε θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η υγεία και το περιβάλλον μας. Αντιπροσωπεία των επιτροπών συναντήθηκε με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στον οποίο εκφράστηκαν οι εύλογες ανησυχίες που απορρέουν περί των πρωτόγνωρων αυτών υποθέσεων και τέθηκε το ζήτημα της επανεξέτασης των αδειών για τις μονάδες στο Δήμο Σουλίου αλλά και η προτροπή στο να έχει αρνητική τελική απόφαση του συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις αντίστοιχες μονάδες των Γραμμενοχωρίων την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, για τις μονάδες της Χόικας και του Προδρομίου, κατά τον γ.γ. κ. Μιχελάκη, θεωρείται εκπρόθεσμο και εντός νόμιμων διαδικασιών, παρότι η Επιτροπή Αγώνα έχει υποδείξει τις ασάφειες και παραλείψεις τόσο επί των διαδικασιών έκδοσης των αδειών όσο και το ίδιο το περιεχόμενο τους. Όσο αναφορά τις μονάδες στα Γραμμενοχώρια , από τα αντιλαμβανόμενα η υπόθεση προφανώς θα καταλήξει στα δικαστήρια αφού οι ελπίδες για αρνητική απόφαση δείχνουν να είναι ελάχιστες.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν συνεχίζουμε την δράση μας και την πίεσή μας αγωνιστικά, καθότι το αίτημα μας να αποτραπεί η εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων μεταβιβάζεται πλέον στον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κ Σκρέκα Κώστα μέσω του υπομνήματος διαμαρτυρίας που κατατέθηκε στα γραφεία του υφυπουργού υπεύθυνου για την προστασία του περιβάλλοντος κ Αμυρά Γεώργιο το οποίο ζητήσαμε να λάβει γνώση και να προωθήσει στον κύριο παραλήπτη ευελπιστώντας σε μια δια ζώσης άμεση συνάντηση παρουσία αντιπροσωπείας των επιτροπών αγώνων και δημάρχων .  Συμπεραίνουμε δηλαδή για ακόμη μια φορά ότι το κράτος νομοθετεί και αδειοδοτεί χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και τη καταστροφή του περιβάλλοντος!
Αποφασίσαμε τη συνέχιση του αγώνα μας με κάθε μέσο πίεσης και σε συντονισμό με τις υπόλοιπες επιτροπές που πραγματοποιήσαμε χθες την πρώτη κοινή μας κινητοποίηση.Θα ακολουθήσουν μια σειρά από πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και συνεχίζουμε δυναμικά. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου να πάρουν ενεργό και έμπρακτο ρόλο στην Επιτροπή Αγώνα.