Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δημοτικό συμβούλιο δήμου Σουλίου: Ναι στο ψήφισμα για το Βοήθεια στο Σπίτι (βίντεο)

Ομόφωνα ναι είπε το δημοτικό συμβούλιο στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Ολόκληρο το ψήφισμα:

Ας πάρουμε τα πράγμα από την αρχή

Όταν ξεκίνησαν τα προγράμματα ΒΣΣ οι εργαζόμενοι ήταν 3500 και οι εξυπηρετούμενοι 150.000. Μέσα σε αυτά τα 20 χρονιά ελαττώθηκαν οι εργαζόμενοι είτε γιατί συνταξιοδοτήθηκαν, είτε γιατί κάποιοι δεν άντεξαν όταν για αρκετό καιρό παρέμεναν απλήρωτοι είτε για άλλους λογούς κι έφυγαν και στην παρούσα φάση οι εργαζόμενοι είναι . 2900 άτομα.

20 χρόνια ,από το 2003 το πρόγραμμα ΒΣΣ συνέχιζε με διαδοχικές ανανεώσιμες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πάγιο αίτημα των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια σαφώς και δεν ήταν να πάμε σε προκήρυξη αλλά η μετατροπή των συμβασιούχων σε Αορίστου χρόνου. Όμως δυστυχώς καμιά κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε τη βούληση να το κάνει, προβάλλοντας τους περιορισμούς του Συντάγματος, που βέβαια το ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει. Και όπως το γουστάρουν !!!!!!

Γιατί στην ουσία κρύβουν την αλήθεια , και δεν λένε ότι το σύνταγμα απαγορεύει ουσιαστικά την πρόσληψη των συμβασιούχων για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Δημοσίου και των ΟΤΑ. Μάλιστα, η «Οδύσσεια» των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνει ένα μάθημα σε όσους προκρίνουν την προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση και για άλλες ομάδες μακροχρόνια εργαζομένων, όπως οι εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ παιδικών σταθμών και κοινωνικών δομών, ενάντια στην πάγια θέση μας για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και ο πιο ανίδεος καταλαβαίνει ότι καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καμιά κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στο πάγιο αίτημα μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μια προκήρυξη που εκ των πραγμάτων όπως κάθε προκήρυξη έχει κάποιους κινδύνους και μάλιστα με αρκετούς συναδέλφους από εδώ μέσα είχαμε συζήτηση ότι έστω και ένας εργαζόμενους να μείνει έκτος θα είναι αποτυχία Κινδύνους και όσον αφορά τους συμμετέχοντες, και έχει να κάνει με μοριοδότηση αλλά να που φτάσαμε τελικά να κινδυνεύει να τιναχτεί η προκήρυξη όλη και να καταρριφθεί από το ΣΤΕ.

Δυο χρόνια υπήρχε αναμονή των αποτελεσμάτων ,και στο παρά ένα ενώ είχαν βγει τα ΦΕΚ διορισμού κι ενώ ήμασταν εν αναμονή για την τύχη των 163 που έμειναν εκτός προκήρυξης μετά από 20 χρόνια εργασίας ,ο Υπουργός εσωτερικών αρνείται κατηγορηματικά να κάνει μια συνάντηση με τα σωματεία ΒΣΣ Η απόφαση του ΣΤΕ επιγραμματικά, προσβάλλει την ειδική εμπειρία ,σε κάποια στήλη .Ουσιαστικά ,με απλά λόγια αφαιρεί από τους εργαζόμενους την ειδική εμπειρία λέγοντας ότι δεν μπορούν όλοι να την έχουν στα πλαίσια της ισότητας και της διαφάνειας και την καταργεί τελείως από δεύτερη στήλη δηλαδή περίπου 1200 εργαζόμενους εκτός .

Ενώ η ειδική εμπειρία προκύπτει από την 20ετή ενασχόλησή τους ,από τη συναισθηματική θέση, δέσιμο με τους εξυπηρετούμενους, από το κλίμα εμπιστοσύνης που είχε δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. ΟΙ εργαζόμενοι χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε η χώρα. Διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις που είχε στους ευάλωτες πολίτες. Διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση με τον covid που το βοήθεια ήταν στην πρώτη γραμμή και το παραδέχτηκε αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η πολιτεία αντιμετωπίζει όλους τους εργαζόμενους με σκληρή αγνωμοσύνη και αναλγησία ,ιδιαίτερα ο Υπουργός εσωτερικών με την άρνηση του, παρατείνοντας έτσι την αγωνία των εργαζομένων και την ανασφάλεια. Η ΚΕΔΕ επί της ουσίας μέχρι σήμερα είναι ένας απλός θεατής και όχι μόνο απλός θεατής άλλα σήμερα δημοσιεύτηκε και το πρακτικός της από συνεδρίαση που στην ουσία δεν στηρίζει τους εργαζόμενους άλλα ζήτα την παράταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2023 Αυτό σημαίνει στήριξη;;;;; Το συμπέρασμα είναι τελικά ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου ,η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. ΣΕ πρώτη φάση θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, ότι είναι δυνατόν να το κάνουμε θα το κάνουμε.

Δεν θα πρέπει αφήσουμε ούτε μέρα να πάει χαμένη από αυτά τα 20 χρόνια. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την προσφορά αυτών των εργαζόμενων. και το μοναδικό δίκαιο αίτημα είναι : Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας επιτυχόντες όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου και οι 163 πολυετείς εργαζόμενοι στο ΒΣΣ που έμειναν εκτός προκήρυξης, να μονιμοποιηθούν και να παραμείνουν στην εργασία τους