Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δεξαμενές μαζούτ και ασφαλτικών στην Λωρίδα Σαγιάδας – Τι λένε Καχριμάνης και Πιτούλης

Με μια απόφαση του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε μια έγκριση που αναστάτωσε τις μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών και τους Θεσπρωτούς και έφερε αντιδράσεις από τον περιφερειάρχη κ Καχριμάνη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη.

Η έγκριση αφορά εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, της εταιρείας ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε, στη θέση «Μανδήλα» Λωρίδας Σαγιάδας.

Ανάμεσα σε δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 750 και 850 μέτρων από τη θέση χωροθέτησης των ασφαλτικών, θα εγκατασταθούν 7 τουλάχιστον δεξαμενές οι οποίες θα αποθηκεύουν 9.000 κυβικά ντίζελ πετρελαίου, 3.000 κυβικά μαζούτ και 2.500 κυβικά ασφαλτικών!

Βέβαια έχει χωροθετηθεί με νόμο του κράτους η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών στη Θεσπρωτία, που απαγορεύει οποιεσδήποτε οχλούσες δραστηριότητες σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από τις μονάδες…. νόμος που σαφώς παραβιάζεται από αυτήν την απόφαση.

Είναι μια επένδυση που έχει φέρει απέναντι τους τοπικούς φορείς και για αυτήν την απόφαση βόμβα στα θεμέλια της βαριάς βιομηχανίας της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου που είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες, είχαμε αντιδράσεις και από τον περιφερειάρχη που την εκδήλωσε με ανάρτηση του και από τον αντιπεριφερειάρχη με δήλωση που έκανε, στην οποία αφήνει και αιχμές για τον βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης έγραψε στη σελίδα του στο facebook

Η Αρχη μας είναι μια . <Δεν θα Χαλάσουμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι Άλλο>.Αυτό ισχύει σε ολες τις Αποφάσεις μας που αφορούν το Περιβαλλον. Ναι Αγωνιστήκαμε κατα των Ασφαλτικών στην Λωρίδα της Σαγιάδας και δεν αλλάζουμε Στάση. Δεν μπορούν να συνυπαρχουν Ιχθυοκαλιεργειες και Πετρελαιοειδή Και μάλιστα δίπλα από Τα σύνορα.Το Αυτό Ισχύει για Ανεμογεννήτριες σε Έκταση στα Ορια με την Θεσσαλία στην πλευρά της Πινδου.

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη:

«Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του αποφάσεις, αντιδράσεις, επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας.

Βέβαια δεν με εκπλήσσει διότι πως άλλωστε έχει αντιδράσει στη γενική απαίτηση της περιοχής για ίντερνετ ώστε οι μεγαλύτερες εξαγωγικές μονάδες να κάνουν εύκολα την δουλειά τους και πως έχουν τα γενόμενα με τη χερσαία ζώνη που περιλαμβάνει και την περιοχή της Σαγιάδας..

Αποφασίζουν για άλλη μία φορά για μας χωρίς εμάς, αλλά τούτη τη φορά δυστυχώς δεν υπολογίζουν τη μετατροπή της Θεσπρωτίας σε μονοεδρική που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για τον βουλευτικό θώκο θα πρέπει να σκεφτούν δυο φορές πως πρέπει να συμπεριφέρονται στις βουλές και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Κανείς δεν αντιτίθεται στην ανάπτυξη αλλά όχι σε αυτή που έρχεται σε κάθετη αντίθεση με τις χρήσεις γης και τις προτεραιότητες της περιοχής.

Θεωρώ ότι οι δήμαρχοι της Θεσπρωτίας η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν όχι με λόγια και ευχές αλλά με δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις»