Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: “Συμπόνια” για τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο σπίτι” (βίντεο)

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου ζήτησε να παρθεί πολιτική απόφαση ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο σπίτι” οι οποίοι είναι απλήρωτοι για 2 μήνες και προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να είναι απλήρωτοι και για 1-2 μήνες ακόμα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Υφαντής ο οποίος ήταν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε ο δήμος Σουλίου να πάρει μια απόφαση ανάλογη, όπως ανέφερε, των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών όπου βρήκαν την φόρμουλα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό το πρόγραμμα.

Στο δημοτικό συμβούλιο αφού εκφράστηκε η “συμπόνια” προς τους εργαζόμενους τελικά δεν ήρθε προς ψηφοφορία το αίτημα.

Η δημοτική αρχή ανέφερε ότι είναι παράνομο να πάρουν μια απόφαση πληρωμής πέρα από τις τυπικές διαδικασίες. Μάλιστα ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης είπε χαρακτηριστικά “δεν θα βάλω τα χέρια μου στον ντορβά. Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος, είναι παράνομο αυτό που ζητάτε” και σημείωσε ότι δεν είναι ευθύνη του δήμου αυτή η καθυστέρηση, αν ήταν στην δική του αρμοδιότητα θα έδινε εντολή να γίνει η πληρωμή”.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Φάνης Μπέλλος λέγοντας ότι θα ήταν παράνομη μια τέτοια απόφαση.

Ο Ηλίας Κουτσής υποστήριξε ότι θα πρέπει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο να πάρει την απόφαση να “παρανομήσει” γιατί μια τέτοια “παρανομία” θα επιτρέψει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, και πως τέτοιες αποφάσεις είναι πολιτικές και όχι υπηρεσιακές.

Ο Βασίλης Δήμας συντάχτηκε με την άποψη του Ηλία Κουτσή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα. Σε επόμενη ανάρτηση θα μπορέσετε να δείτε ολόκληρη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σουλίου: