Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: οι προθεσμίες για αιτήσεις από τους πληγέντες του ανεμοστρόβιλου

Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομήςσε πληγέντες από το ανεμοστρόβιλο της 19ης Ιανουαρίου 2023 σε περιοχές του Δήμου Σουλίου.

 

 

Σας κάνουμε γνωστό ότι με την Αριθμ.94464/Δ.Α.Ε.Φ.Κ-ΚΕ/Α325 (ΦΕΚ Β-2453/12.4.2023) απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, καθορίστηκαν οι προθεσμίες και η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο της 19ης Ιανουαρίου 2023, σε περιοχές του Δήμου Σουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση αρμόδια υπηρεσία για την το έργο της αποκατάστασης των ζημιών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.).

Οι πληγέντες κάτοικοι, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό τους και την έκδοση ΈκθεσηςΑυτοψίας, πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Υπηρεσία αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτήριο, εντόςπροθεσμίας τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (μέχρι 12 Ιουλίου 2023). Η αίτηση αυτή θα συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτηρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του/της ιδιοκτήτη/-τριας.

Οι αιτήσεις για Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής, υποβάλλονται, στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε., Ναυαρίνου 28 Τ.Κ.:551 31 Καλαμαριά Θεσσαλονίκη) και εντός των προθεσμιών όπως ορίζονται στη σχετική ανωτέρω υπουργική απόφαση περί χορήγησης στεγαστικής συνδρομής (Αριθμ.94464/Δ.Α.Ε.Φ.Κ-ΚΕ/Α325).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται εντός προθεσμίας:

  • Για ανακατασκευή,
  1. ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής του Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) ή της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτήριο χαρακτηρίστηκε κατεδαφιστέο
  •  Για επισκευή,
  1. είτε ενός (1) έτους από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,
  2. είτε ενός (1) έτους από την ημερομηνία παραλαβής της Έκθεσης Αυτοψίας με την οποία το κτήριο χαρακτηρίστηκε  επισκευάσιμο.

Εντός των ίδιων προθεσμιών δύναται να κατατεθεί και αίτηση για έκδοση Άδειας Επισκευής χωρίς χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής.

Σας  επισυνάπτουμε  τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και την αίτηση προς Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. για διενέργεια αυτοψίας