Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (14/2/22)

Έναρξη εργασιών στο παλιό Δημοτικό Σχολείο:

Είναι σημαντικό το ότι ξεκίνησαν τα έργα για την ανάπλαση του σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου, όμως εκτιμούμε ότι δεν έχει λυθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αυτού του parking στο κέντρο της Παραμυθιάς. Ήδη η παράταξή μας εδώ και 2 έτη έχει ολοκληρωμένα τοποθετηθεί για το θέμα και έχει κάνει πρόταση κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής λειτουργίας. Επίσης πολλάκις έχουμε εκφράσει το φόβο μήπως το νέο ανακαινισμένο κτήριο Βούλγαρη καταντήσει ένα όμορφο κτίσμα όμως νεκρό από πλευράς λειτουργιών μιας που δεν υπάρχει καμιά μέριμνα και καμιά διεκδίκηση για μόνιμο προσωπικό που θα κρατά το κτίριο και τις λειτουργίες του “ζωντανές”. Επαναφέρουμε λοιπόν τη σκέψη μήπως σε κάποια χρόνια μετεγκατασταθεί  το Γυμνάσιο Παραμυθιάς στο χώρο αυτό.

Σχολικά κτίρια:

Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα στα σχολικά μας συγκροτήματα είναι σοβαρά και χρόνια. Το συγκρότημα του ΓΕΛ- Γυμνάσιου Παραμυθιάς χρίζει αντισεισμικού ελέγχου. Είναι ένα αίτημα που πρώτη η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Και είναι κάτι που ακόμη δρομολογείται… Επίσης υπάρχει ήδη αίτημα των σχολείων και των συλλόγων γονέων για τοποθέτηση επιστάτη στο σχολείο και για περίφραξή του χώρου στο οποίο δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Επιπροσθέτως, το ΕΕΕΕΚ (ειδικό σχολείο) βρίσκεται σε ένα άκρως ακατάλληλο χώρο ειδικά αν σκεφτούμε τον χαρακτήρα του σχολείου αυτού. Τέλος επισημάναμε ότι θα πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να προβεί σε υγρομόνωση- στεγάνωση του δώματος και (όχι μόνο) του κλειστού γυμναστηρίου Γυμνασίου- ΓΕΛ στο οποίο έχει τοποθετηθεί νέος τάπητας, διότι το κτίριο, σε απλά ελληνικά, “μπάζει νερά”.

Θέματα προσωπικού:

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε από επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους και περιμένουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που έχουν να κάνουν με: απόδοση μέσων ατομικής προστασίας στις εργαζόμενες καθαριότητας των σχολείων, αναγνώριση ΜΚ, ποσά που πρέπει να αποδοθούν στους εργαζόμενους του “Βοήθεια στο Σπίτι”. Η Δημοτική Αρχή (μέσω του Δημάρχου) δεσμεύτηκε για ικανοποίηση των αιτημάτων. Ως παράταξη περιμένουμε το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων του Δημάρχου.

Ζητήματα απορριμάτων και τέλους ταφής:

Καλέσαμε τον Δήμαρχο για τρίτη φορά να μας ενημερώσει πότε θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με νέα “χαράτσια” που θα κληθούμε να πληρώσουμε και ποια είναι η πρόοδος σχετικά με τους σταθμούς μεταφόρτωσης και την κόντρα ΦΟΔΣΑ, δήμων και Περιφέρειας. Το θέμα του “πολέμου των σκουπιδιών” είναι μείζονος σημασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση το έχει αναδείξει ολοκληρωμένα τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόταση για εγκατάσταση μικρής εκκλησίας στην παλιά πλατεία Γλυκής:

Σεβόμαστε το θρησκευτικό αίσθημα και τη θρησκευτική ελευθερία του κάθε δημότη. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη άσκησης θρησκευτικής λατρείας μέσα από την ύπαρξη και λειτουργία ναών, ειδικά του ορθόδοξου δόγματος, που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας. Από την άλλη όμως είμαστε υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους. Η Ελλαδική Εκκλησία έχει τις δομές της, την περιούσια της, την ιεραρχία της, τους μηχανισμούς της και πιστεύουμε ότι έχει την οικονομική δυνατότητα και να αγοράσει το κατάλληλο οικόπεδο και να δομήσει το νέο αυτό μικρό ναό των 40 τμ. χωρίς να δεσμευτεί ελεύθερος, κοινόχρηστος, δημοτικός χώρος. Παράλληλα με το θέμα αυτό ρωτήσαμε την Δημοτική Αρχή τι θα γίνει επιτέλους με το κοινό παραταξιακό αίτημα περί παραχώρησης του οικοτροφείου από την Μητρόπολη, για την κατασκευή γηροκομείου. Να ενημερώσουμε τους δημότες ότι παρά την επίσημη επίσκεψη όλων των επικεφαλής και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Δήμαρχο πριν 2 χρόνια και παρά το επίσημο αίτημα που κατατέθηκε στις μητροπολιτικές αρχές, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Το ζήτημα αυτό είναι θέμα αιχμής για την περιοχή μας.