Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για τις κτηνοτροφικές τροφές (Βίντεο +Φωτό)

ktintrof00011Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε στο πολυχώρο Καρκαμίσι, στην Παραμυθιά ημερίδα για εναλλακτικές κτηνοτροφικές τροφές, που διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και η Greenpeace. Στην ημερίδα τονίστηκε η ανάγκη για αυτάρκεια στις κτηνοτροφικές τροφές  η οποία μπορεί να επιτευχθεί  με την παραγωγή από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους ή από τοπικούς παραγωγούς τροφών πλούσιων σε πρωτεϊνες όπως είναι το λούπινο, τα κουκιά ή τα μπιζέλια. Τα ψυχανθή εκτός από εγγυημένες τροφές για τα ζώα και κατά συνέπεια και για τα προϊόντα τους που καταναλώνει ο άνθρωπος, προσφέρουν θετικό έργο και στα χωράφια καθώς το εμπλουτίζουν με άζωτο.

Η βασική τροφή που χρησιμοποιείτε σήμερα, η σόγια, κατά 90% είναι γενετικά τροποποιημένη ενώ και η μη τροποποιημένη πιθανότατα θα έχει μολυνθεί. Εκτός από τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί η χρήση γενετικά μεταλλαγμένων η σόγια είναι ένα χρηματιστηριακό  προϊόν με αποτέλεσμα η τιμή του να μην είναι προβλέψιμη.

Τα ψυχανθή είναι προϊόντα που δίνουν πολλά πλεονεκτήματα στους κτηνοτρόφους και ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας χρησιμοποιούνται για τροφές ζώων με θετικά αποτελέσματα.

Η Greenpeace σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο θα προσφέρουν την τεχνογνωσία σε όποιον κτηνοτρόφο ή αγρότη επιθυμεί να ασχοληθεί με την καλλιέργεια ψυχανθών.

Στην ημερίδα χαιρέτησαν  ο πρόεδρος Γεωπόνων Βασίλης Μουσελίμης, η γεωπόνος Μαρία Πατσιούρα, η πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα ενώ μίλησαν η Έλενα Δανάλη από την Greenpeace, ο Ηλίας Κάνταρος γεωπόνος και η Αφροδίτη Ρήγα γεωπόνος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.