Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: αν κλείσει η Πειραιώς να γίνει απόσυρση όλων των καταθέσεων

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Σουλίου για το επικείμενο  κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην Παραμυθιά. Στην περίπτωση αυτή πλήττεται άμεσα και καθοριστικά η οικονομική, αγροτική, εμπορική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας.

Το συγκεκριμένο Υποκατάστημα στην Παραμυθιά, το οποίο προέρχεται από την πρώην Αγροτική Τράπεζα, σήμερα εξυπηρετεί 6.000 περίπου πελάτες, με ανοιχτά δάνεια αγροτών, αποτελώντας το μοναδικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην αγροτοκτηνοτροφική περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένου στο Γαρδίκι Αχέροντα, το μοναδικό ΑΤΜ για την εξυπηρέτησή τους.

Κι εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους που – ως επί το πλείστον είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι – αλλά και επαγγελματίες, όπως και μεγάλο αριθμό επισκεπτών αφού ο Δήμος μας αποτελεί τόπο ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους (Σούλι–Αχέροντας). 

Έχοντας, ως Δήμος, καθημερινή και διαρκή επαφή με τους πολίτες, τους τοπικούς φορείς ανάπτυξης, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία που επιβάλλει η πανδημία, η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα επέφερε μεγάλες αρνητικές συνέπειες με την υποβάθμιση της περιοχής μας και την ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων που θα πρέπει να διανύσουν, εφόσον το πλησιέστερο υποκατάστημα θα βρίσκεται πλέον στην Ηγουμενίτσα.

Με την παρούσα απόφαση εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία με την είδηση αυτή διαμαρτύρεται έντονα και καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ελπίζοντας να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Δήμο μας, που αποτελεί την καλύτερη αναπτυξιακά επιλογή, διαφυλάττοντας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του καταστήματος.

Το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος Παραμυθιάς της Τράπεζας Πειραιώς δεν γίνεται τυχαία. Είναι μέρος συνολικότερων σχεδιασμών στον τραπεζικό κλάδο. Τα σχέδια αναδιαρθρώσεων των τραπεζών περιλαμβάνουν κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς με απλήρωτες υπερωρίες, μειώσεις του προσωπικού με “εθελούσια” προγράμματα εξόδων.

Στόχος η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού ως βασική πηγή ενίσχυσης των λειτουργικών κερδών των τραπεζών που αποτελεί πάγια τακτική τους την τελευταία δεκαετία.

Να σημειωθεί ότι οι τραπεζικοί όμιλοι δέχθηκαν δισεκατομμύρια κρατικές επιδοτήσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους, γέμισαν με δάνεια λαϊκές οικογένειες, πούλησαν τα “κόκκινα” πλέον δάνεια σε funds, χρεώνουν ακριβά τις ιντερνετικές υπηρεσίες και ακόμη πιο ακριβά τις συναλλαγές στα ταμεία, και έρχονται τώρα να κλείσουν υποκαταστήματα, να απολύουν εργαζόμενους και να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Καλούμε τους συνδημότες μας να παλέψουν ενάντια στην περαιτέρω ερήμωση της περιοχής μας, για να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Παραμυθιά.

Το Δ.Σ. ζητάει άμεση διακοπή συνεργασίας και απόσυρση όλων των καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς σε περίπτωση κλεισίματος του καταστήματος.

Για το Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου

Παππάς Κωνσταντίνος