Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας – Φιλιατών: όχι άλλες υποσχέσεις, θέλουμε χρονοδιάγραμμα για την χερσαία ζώνη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την απόδοση της χερσαίας ζώνης στους δήμους εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Ιωάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς, στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις όποιες υποσχέσεις, πολλές φορές έλαβαν προφορικές υποσχέσεις, ιδίως από τον κ. Πλακιωτάκη, ότι το θέμα θα λυθεί, αλλά εδώ και 8 μήνες τα πάντα έχουν μείνει στα λόγια.

Ισχυρίστηκαν ότι χρειάζεται πολιτική βούληση, αφήνοντας από την μια να εννοηθεί ότι αυτή δεν υπάρχει και από την άλλη να ρίχνουν την ευθύνη στους τεχνοκράτες του ΤΑΙΠΕΔ που βλέπουν μόνο νούμερα.

Έτσι, μάλλον έδωσαν και απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, για το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο: Το ΤΑΙΠΕΔ.

Δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ είναι πάνω από την κυβέρνηση και τις όποιες πολιτικές επιλογές. Αν όμως μας κυβερνάει το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση έχει διακοσμητικό ρόλο τότε τι μπορούμε να περιμένουμε από την επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη; Άλλο ένα χτύπημα στην πλάτη; Τσάι και συμπάθεια;

Οι δύο δήμαρχοι πάντως είπαν ότι πλέον δεν θα ξεκινήσουν με το να εξηγούν για το δίκαιο του αιτήματος αλλά θα ζητήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με αρχή την απόφαση του ΟΛΗΓ να απεμπολήσει τα δικαιώματα του στην ζώνη που διεκδικούν οι δήμοι. Και μετά να υπάρξει η κυβερνητική αποδοχή της απόφασης.

Διαφορετικά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, και σε ερώτηση αν θα κλείσουν το λιμάνι εξωτερικού για μεγάλο διάστημα, ο κ. Λώλος είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση να κλείσει μια είσοδος προς την χώρα αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Και οι δύο δήμαρχοι τόνισαν ότι είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ζωή των δήμων και της ανάπτυξης η χερσαία ζώνη να αποδοθεί στους δήμους. Είναι χώροι που οι δημότες δραστηριοποιούνται, που περπατάν, είναι μέρος της ζωής.

Επίσης ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας άφησε αιχμές και προς την διοίκηση του ΟΛΗΓ λέγοντας ότι ίσως να μην ξέρουν να διαβάζουν τα ΦΕΚ και σημείωσε ότι διαχρονικά όσοι αναλάμβαναν τον ΟΛΗΓ νόμιζαν ότι αυτοί μπορούν να διαφεντεύουν την πόλη.

Δείτε τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: