Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Δήλωση Μ. Κάτση για την επίσκεψη και τις δεσμεύσεις Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα

Όπως ακριβώς τα περίμενα. Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στην Ηγουμενίτσα, έγινε μόνο και μόνο για να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία της με ανυπολόγιστες συνέπειες για την καθημερινότητά των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου αυτή να διαχειρίζεται από έναν ιδιώτη. 

Υπεραμύνθηκε της ιδιωτικοποίησης ενός οργανισμού κερδοφόρου, όπως είναι ο ΟΛΗΓ, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική επιλογή και την ιδιοκτησία της πώλησης από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς όμως προηγουμένως να φροντίσει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών.

Όσο για τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε, είναι χωρίς αντίκρισμα. Πως άλλωστε να εμπιστευτούμε έναν Υπουργό, που έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος, για να δει δια ζώσης και να λάβει γνώση για τα προβλήματα και τα τμήματα για τα οποία δεσμεύεται διαρκώς ότι θα παραχωρήσει και που κινδυνεύουν από την εν εξελίξει πώληση;

Οι κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας πρέπει να συνεχιστούν, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα στο σύνολό τους. Μόνο αυτές μπορούν να δώσουν λύση. Η χερσαία ζώνη ανήκει στο Θεσπρωτικό λαό και μόνο.