Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Και εδώ μπάχαλο!!! Έρχονται μηνύσεις!

Καταγγελίες έχουν γίνει από διαγωνιζόμενους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με συμμετοχή 77000 ατόμων. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει παραδεχθεί ότι υπήρχαν αρρυθμίες ενώ λόγω προβλημάτων στην εκτύπωση των θεμάτων μια σειρά απαντήσεων θα θεωρηθεί ότι είναι σωστές.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Επισημαίνεται ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73), η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων».

Για τις καταγγελίες για το αδιάβλητο του διαγωνισμού  1.200 άτομα σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κοκκαλίδου που μίλησε το OPEN, η οποία είναι ένα από τα 1.200 άτομα που σκοπεύουν να προσβάλουν τη διαδικασία και πρόσθεσε ότι λόγω της διαφοράς στους χρόνους έναρξης τα θέματα θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει, είπε: «Σε πολλά εξεταστικά κέντρα υπήρχε ανοχή στα κινητά, ενώ οι οδηγίες του ΑΣΕΠ λένε ότι τα κινητά πρέπει να είναι στο πάτωμα. Τους επέτρεπαν να έχουν τα κινητά ανοιχτά μέχρι να έρθουν τα θέματα. Οπότε καταλαβαίνετε κάποιος μπήκε στις 09.00 βγήκε στις 10.00 και διέδωσε τα θέματα. Σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, επειδή δεν υπήρχε ρολόι άφησαν τους εξεταζόμενους να έχουν τα κινητά τους πάνω στα θρανία τους και άπλα τους υποχρέωσαν να το έχουν flight mode» και πρόσθεσε «Υπήρχε το κομμάτι του αριθμητικού συλλογισμού και σε πολλά εξεταστικά κέντρα δεν τυπώθηκαν σωστά τα θέματα. Αυτό το παραδέχθηκε και ο ΑΣΕΠ και έδωσαν 30 λεπτά έξτρα,  αλλά στο δικό μας εξεταστικό κέντρο έδωσαν 5 λεπτά».