Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γιόγιακας – Κάτσης για την αδειοδότηση μονάδας πετρελαιοειδών στην Σαγιάδα

Με ανακοίνωση του ο κυβερνητικός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας υποστηρίζει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης για την μονάδα πετρελαιοειδών στην Σαγιάδα στηρίζοντας το αφήγημα ότι αυτή η απόφαση δεν είναι κυβερνητική αλλά έρχεται από την αυτόνομη δημόσια διοίκηση.

Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση που χαρακτηρίζει “αδιάβαστο ή ψεύτη” τον βουλευτή της ΝΔ σημειώνοντας ότι δεν περνάει πια η προπαγάνδα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνηση είναι στην εξουσία 3,5 χρόνια. Και αναφέρεται στο ιστορικό της αδειοδότησης που ξεκίνησε το 2012 και υπήρξαν 2 τυπικές παρατάσεις υπογραμμίζοντας ότι η τωρινή είναι νέα αδειοδότηση όπου μάλιστα έρχεται να καταργήσει και πρόσφατο ΠΔ.

Αναλυτικά:

Βασίλης Γιόγιακας: επί ΣΥΡΙΖΑ ανανεώθηκε 2 φορές η άδεια εγκατάστασης της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, σε απάντηση δήλωσης του βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, δήλωσε τα εξής:   

Από την εποχή που ήμουν Νομάρχης ήμουν αντίθετος στη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας. Η θέση μου παρέμεινε διαχρονικά η ίδια και δεν αλλάζει. Άλλωστε όλοι οι φορείς της υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία γνωρίζουν πόσο εντατικά ασχολήθηκα μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να κομματικοποιήσει το θέμα, μιλώντας για “Μαξίμου Α.Ε. που άπλωσε τα πλοκάμια της και στο νομό μας”, όταν υπάρχουν αποφάσεις με υπογραφές υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (των κυρίων Σκουρλέτη και Σταθάκη) με τις οποίες παρατάθηκε δύο (2) φορές η ισχύς της άδειας εγκατάστασης για τη συγκεκριμένη μονάδα και δίνεται η σύμφωνη γνώμη για να κατασκευαστεί το λιμενικό έργο υποστήριξης της συγκεκριμένης μονάδας πετρελαιοειδών! Άρα, ο κύριος συνάδελφος, πρέπει να διαλέξει: είτε αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια δημόσια διοίκηση αυτόνομη και με συνέχεια που ωστόσο πρέπει να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της, είτε παραδέχεται ότι στ’ αλήθεια Μαξίμου Α.Ε. υπήρχε το 2015, όταν και δόθηκε η πρώτη, 3τής, από τις δύο παρατάσεις.

Καλώ επομένως τον κ. Κάτση να μην εκτίθεται, και να μην τα βάζει όλα στον μύλο μιας τυφλής και τοξικής αντιπολίτευσης.

Μ.Κάτσης σε Β. Γιόγιακα για πετρελαιοειδή στη Σαγιάδα: «αδιάβαστος ή ψεύτης;» 


Ο κ. Γιόγιακας αντί για απολογητής της Μαξίμου ΑΕ καλό θα ήταν να μελετάει περισσότερο ή να σταματήσει να ψεύδεται δημοσίως για την αδειοδότηση των πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα. Η προπαγάνδα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν περνάει πια όταν κυβερνά η ΝΔ 3.5 χρόνια.

Σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Γιόγιακας στην ανακοίνωσή του, στο σχετικό 13, αναφέρεται ότι η άδεια εγκατάστασης της «Ασφαλτικά Ελλάδος ΑΒΕΕ» χορηγήθηκε στις 22-08-2012 με απόφαση του τότε Υφυπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για 3 έτη με δυνατότητα παράτασης για 3 έτη.

Το 2015 ο Π.Σκουρλέτης υπέγραψε τυπικά την παράταση που δικαιούταν βάση της άδειας που είχε ήδη εκδοθεί για 3 χρόνια και το 2018 ο Γ. Σταθάκης επέκτεινε την παράταση για άλλα 2 έτη βάση σχετικού νόμου η οποία και έληξε οριστικά το 2020 χωρίς ποτέ να γίνει η επένδυση, καθώς δεν εξασφάλισε τις υπόλοιπες αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν από τα υπόλοιπα ΥπουργείαΝα σημειωθεί πως οι παρατάσεις αυτές είναι τυπική διαδικασία που απορρέει από την ίδια την άδεια εγκατάστασης του 2012 χωρίς να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα άρνησής της. 

Και ύστερα ήρθε η Μαξίμου ΑΕ. Ενώ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος [ΠΔ] για την χωροθέτηση της ΠΟΑΥ που ήδη είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απέμεναν τα τυπικά για την ολοκλήρωσή της όπως γνωρίζουν άπαντες στον κλάδο, έρχεται με την πρόσφατη απόφαση και εκδίδει νέα άδεια εγκατάστασης πετρελαιοειδών όπως το 2012! Μάλιστα η απόφαση αυτή είναι πολύ χειρότερη του 2012 γιατί τότε δεν υπήρχε το ΠΔ για την ΠΟΑΥ το οποίο ουσιαστικά και τυπικά καταργείται με αυτή τη νέα άδεια βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες τους ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας που είναι έξαλλοι. 

Ο κ. Γιόγιακας καλό θα είναι να μην πιάνεται αδιάβαστος ή ψευδόμενος και του συνιστούμε να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και ας απαντήσει στα στελέχη που προέρχονται από την παράταξή του όπως ο κ. Καχριμάνης, ο κ. Πιτούλης αλλά και στους φορείς τις Θεσπρωτίας που βάζει απέναντι.
Δεν γίνεται να είναι κανείς και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα σε ένα μικρό τόπο σαν τη Θεσπρωτία. Δεν γίνεται δημοσίως να είναι ενάντια στην επένδυση και πίσω από κλειστές πόρτες να πηγαινοέρχεται με τους επενδυτές χέρι-χέρι στα Υπουργεία. 

Κρείττον σιγάν κ. Γιόγιακα… 

Τα έγγραφα που επισύναψε ο κ. Γιόγιακας: