Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Για την απεργιακή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα των εργαζόμενων ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Με τη συμμετοχή των συμβασιούχων συναδέλφων, εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 24-05-2022, η κινητοποίηση για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

     Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τον χώρο του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, όπου ακολούθησαν ομιλίες από την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου  Σοφία Σεγγούνη η οποία εξέθεσε πως η λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων εξαρτάται από την στελέχωση τους σε μόνιμο προσωπικό .

Από την Κουλούρη Ελένη η οποία εκπροσώπησε την επιτροπή αγώνων των συμβασιούχων και εξέθεσε πως οι αγώνες γίνονται στους χώρους δουλειάς και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενωμένοι για μόνιμη και σταθερή εργασία.  

Το κλείσιμο ομιλιών έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Υφαντή ο οποίος έδωσε βάση και εξέθεσε πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι σε ένα τοίχος ,αναφερόμενος   στο αρθρο 103 του συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου.

Μας εγκαλούν για διάσπαση του συλλόγου αυτοί που σπέρνουν τη διχόνοια και  την απογοήτευση στους εργαζόμενους. Αυτοί  που φωνάζουν πως με αγώνες δεν γίνεται τίποτα . Αυτοί που στην  πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση (2019), όταν πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις (ομοσπονδίες, σωματεία, επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και συνδικάτα) είχαν συνυπογράψει και κατέθεσαν στη Βουλή, την πρόταση για την κατάργηση του άρθρου 103 από το Σύνταγμα, αντί να στηρίξουν και να συνυπογράψουν την πρόταση των συνδικάτων… «σφύριζαν» αδιάφορα. 

Μας εγκαλούν για διάσπαση του συλλόγου αυτοί που βλέπουν  κυβέρνηση και δημάρχους «συμμάχους» και «συνεργάτες». Αυτοί που προτείνουν να βγει μια μεγάλη προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση. Όπως τις προηγούμενες που πέταξε πολλούς εργαζόμενους στην ανεργία. Να τους υπενθυμίσουμε όμως  ότι το ΣΤΕ πρόσφατα έκρινε αντισυνταγματική την αυξημένη  μοριοδότηση  της ειδικής εμπειρίας. Ουσιαστικά με την στάση και την πρόταση τους στέκονται αντίθετοι  με το αίτημα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης και την απαίτηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Από τη μεριά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ είναι από την ίδια πλευρά και εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Στόχος τους το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων μας, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάσταση της με ελαστικές μορφές εργασίας. Σκοπός τους  η ολοκληρωτική άλωση των υπηρεσιών των δήμων από τους ιδιώτες. Αυτές τις κατευθύνσεις δίνει η ευρωπαϊκή ένωση. Αυτή είναι η απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαιτήσουν:

Καμιά απόλυση εργαζομένου 

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.