Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Για παλαιοκομματικές πρακτικές κατηγορεί τον Γιόγιακα ο Μάριος Κάτσης

Πυροσβεστική στην Υπηρεσία του παλαιοκομματισμού με πύραρχο τον κ. Γιόγιακα

Η πρόσφατη απόφαση του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μετακίνηση 5 πυροσβεστών από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Φιλιατών και Παραμυθιάς  στην Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας χωρίς κριτήρια και χωρίς αναπλήρωση των θέσεων, δημιουργεί δυσλειτουργίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσπρωτίας. 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Μάριος Κάτσης προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με αυτό το ζήτημα:

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ολέθρια και για ένα πολύ κρίσιμο τομέα στις μέρες μας αυτόν της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Δεν φτάνει που κατήργησαν 5 οργανικές θέσεις από την πυροσβεστική της Θεσπρωτίας, δεν φτάνει που όσοι έρχονται στο νομό είναι μισοί από όσους φεύγουν, φαίνεται πως με αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία αποφάσισαν προεκλογικά να επιστρατεύσουν τις χειρότερες πρακτικές του παλαιοκομματισμού που τόσο ταλαιπώρησε τη χώρα. Η μετακίνηση 5 πυροσβεστών από τις υπόλοιπες υπηρεσίες στην υπηρεσία του Λιμένα Ηγουμενίτσας έγινε χωρίς επιχειρησιακά κριτήρια αλλά με ρουσφετολογικά, που βγάζουν μάτι! Αναμφισβήτητα η Π.Υ. του Λιμένα Ηγουμενίτσας  έχει υπαρκτά κενά, αλλά δεν μπορεί αυτά να καλύπτονται με εσωτερικές μετακινήσεις που δημιουργούν ακάλυπτες τρύπες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και κλιμάκια. Δεν μπορεί να αφήνεται η ΠΥ Ηγουμενίτσας χωρίς αξιωματικό υπηρεσίας και να μην βγαίνουν οι βάρδιες.

Καλώ κ. Γιόγιακα να τηρήσει το θεσμικό του ρόλο ως βουλευτής και να πάρει θέση δημόσια ζητώντας την άρση των μετακινήσεων και να ζητήσει την ενίσχυση της Θεσπρωτίας με προσωπικό στις πυροσβεστικές  υπηρεσίες. Εάν δεν το πράξει και υποδυθεί τον…Πύραρχο, είναι πολιτικά υπεύθυνος για την αναβίωση του παλαιοκομματισμού, τη διατάραξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στη Θεσπρωτία και είναι έκθετος στα μάτια της τοπικής κοινωνίας που βλέπει την αδικία να βασιλεύει. 

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα, δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε το πυροσβεστικό σώμα με ανθρώπινο και υλικό δυναμικό λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες και όχι την αναβίωση του κράτους –λάφυρο».