Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γιάννης Καραγιάννης: Οι Σουλιώτες έγιναν σύμβολο αρετής, γενναιότητας και φιλοπατρίας

Με μια λιτή εκδήλωση τιμήθηκαν σήμερα οι Σουλιώτες για τον αγώνα τους και την ανατίναξη του Κουγκίου. Στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση κ.α.

Ο δήμαρχος Σουλίου μετά την εκδήλωση έγραψε στην σελίδα του στο facebook τα εξής:

Έστω και με τις ειδικές συνθήκες κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τιμήσαμε σήμερα τους Ήρωες Προγόνους μας, που με την αυτοθυσία τους, μπήκαν στο Πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας, υπερασπιζόμενοι το απόλυτο αγαθό της Ελευθερίας.
Εκδηλώσεις σαν και αυτές, προσφέρουν στην διατήρηση της διδακτικής ιστορικής μνήμης και ταυτόχρονα, αποδομούν όλους τους αναθεωρητές της ιστορίας μας, που προσπαθούν με μυθεύματα να ξαναγράψουν, τόσο την τοπική όσο και την εθνική μας ιστορία.
Οι Σουλιώτες με το σθένος τους και την αποφασιστικότητα που υπέδειξαν, υπεράσπισαν τα πάτρια εδάφη και ταυτόχρονα, έδωσαν το μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία μπορεί να υποταχθεί. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην εδραίωση της ανάγκης για την Ελληνική Επανάσταση και έγιναν σύμβολο αρετής, γενναιότητας και φιλοπατρίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αγώνες των Σουλιωτών αποτέλεσαν το προοίμιο του αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Με τη λαχτάρα τους για την ελευθερία κατέδειξαν την αξία που είχε για τη ζωή τους το ύψιστο αυτό αγαθό.
Ακόμα και όταν ελευθερώθηκε η Ελλάδα, οι Σουλιώτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο συμβάλλοντας στην οργάνωση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Αρχηγοί επώνυμων Σουλιώτικων φαρών, ανήλθαν σε υψηλόβαθμες θέσεις στη στρατιωτική ιεραρχία και κατέλαβαν αξιώματα σε διάφορες κυβερνήσεις, αποδεικνύοντας έτσι, τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξαν στην δημιουργία της Εθνικής Συνείδησης.

Αθάνατοι !