Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βολές Καχριμάνη για ΕΟΔΥ: δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε

«Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ.. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι «καταγράφονται» κρούσματα με βάση τον τόπο που δηλώνεται ως μόνιμη κατοικία ή τόπος προορισμού και όχι στον τόπο που γίνονται οι έλεγχοι. Όπως είπε αυτό έχει συμβεί με  αυτά που  ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς να ξέρει κανείς αν κάποιος από αυτούς έχει γυρίσει στην περιοχή. «Θεωρώ υποχρέωση να ξαναμιλήσω  ώστε να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία που βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και  να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή, που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο» καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα.  «Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον ΕΟΔΥ το μόνιμο πλέον κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…».

Τέλος ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και ειδικά από τους νέους να μη συνωστίζονται τα βράδια σε κέντρα διασκέδασης.