Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βιβλιοπροτάσεις από το periodikostep.gr

Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;

Συγγραφέας ΚΑΣΙΑΡΟΥ, ΕΥΑ

Εκδόσεις: Κέδρος

Με φωνές, τιμωρίες και παράλογες απαιτήσεις η κυρία Κατερίνα Στριμμένου, γνωστή και ως η κυρία «όνομα και πράγμα», προσπαθεί να τιθασεύσει τους μαθητές της. Όλοι την τρέμουν. Ακόμα και οι γονείς. Στα γενέθλιά της τα παιδιά, για να την καλοπιάσουν, της προσφέρουν μια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα. Μα, ακόμα και τότε, η αντίδρασή της δεν είναι αυτή που περίμεναν!

Υπάρχει τρόπος, άραγε, οι μαθητές της, με αρχηγό τον Μανόλη Κουλούρη ή Μαυροπόδη, να την κάνουν να αλλάξει; Τι ρόλο μπορεί να παίξουν μια γάτα και μια αράχνη; Πού οφείλεται η συμπεριφορά της δασκάλας; Τι συμβαίνει, τελικά, με την κυρία Στριμμένου;

Ένα βιβλίο για τη συγγνώμη και την αξία της στη ζωή μας· για τα μικρά ή τα μεγάλα ανεξίτηλα σημάδια που δεν μας αφήνουν να χαιρόμαστε όσα πραγματικά έχουν σημασία.

Η Εύα Κασιάρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε νηπιαγωγός. Εργάστηκε για χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία. Από το 2002 μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 2012 ήταν αποσπασμένη στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των σχεδίων εργασίας του προγράμματος Εκπαίδευση Παλιννοστούντων και Αλλοδαπών Μαθητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία. Γράφει μυθιστορήματα και παραμύθια. Παραμύθια της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Σύγχρονο Νηπιαγωγείο και Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Διηγήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία της Μυστήριο στην αυλή και Τι συμβαίνει με την κυρία Στριμμένου;, ενώ έχουν ήδη εκδοθεί άλλα δέκα βιβλία της.
Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Υπήρξε συνεργάτιδα του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο evakas2@yahoo.gr

Η Ιστορία με απλά λόγια

Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Γιατί εμφανίστηκε η δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα; Πώς κατέκτησαν οι Ισπανοί τη Νότια και την Κεντρική Αμερική; Τι προκάλεσε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου; Μέσα από τη μελέτη των πολιτισμών, των επαναστάσεων και των τεχνολογιών που έχουν μεταμορφώσει τον κόσμο μας, το βιβλίο απαντά σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλές άλλες.

Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, περιέχει σύντομες, αλλά περιεκτικές εξηγήσεις για τις ιδέες που βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα τα οποία έχουν διαμορφώσει τον κόσμο, διαγράμματα που εξηγούν αναλυτικά τις θεωρίες, και έξυπνη εικονογράφηση που δίνει μια διαφορετική άποψη για το παρελθόν. Είτε ασχολείστε πρώτη φορά με την Ιστορία, είτε είστε ένθερμοι μελετητές, είτε σας συναρπάζει να τη διαβάζετε στον ελεύθερο χρόνο σας, εδώ θα βρείτε πολλά θέματα που θα σας εμπνεύσουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

R G Grant Σύμβουλος Επιμέλειας, συγγραφέας βιογραφιών, σύγχρονης Ιστορίας, στρατιωτικής Ιστορίας

Fiona Coward – Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπόρνμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου

Thomas Cussans – Συγγραφέας και ιστορικός

Joel Levy – συγγραφέας με ειδίκευση στην Ιστορία και την Ιστορία των Επιστημών

Philip Parker – ιστορικός με ειδίκευση στον κλασικό και μεσαιωνικό κόσμο

Sally Regan – βραβευμένη δημιουργός ντοκιμαντέρ που έχει συνεργαστεί σε αρκετούς κύκλους της DL

Philip Wilkinson – συγγραφέας βιβλίων ιστορικών θεμάτων, ιστορικής κληρονομιάς, ιστορίας

Κάτω από τον ήλιο της Ταγγέρης

Συγγραφέας: ΚΡΙΣΤΙΝ ΜΑΝΓΚΑΝ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενε να δει η Άλις Σίπλεϊ στην Ταγγέρη ήταν η Λούσι Μέισον. Κάποτε ήταν αχώριστες, αλλά από εκείνο το ατύχημα στο Μπένινγκτον δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Τώρα η παλιά της συγκάτοικος στεκόταν μπροστά της, δείχνοντας πως ήθελε να ξαναγίνουν όλα όπως πριν. Και ίσως δεν ήταν κακή ιδέα. Η Άλις, που είχε έρθει νιόπαντρη στο Μαρόκο με τον άντρα της, δεν μπορούσε να συνηθίσει τα πολύβουα παζάρια και την εξαντλητική ζέστη. Η άφοβη Λούσι θα την έβγαζε από το καβούκι της, θα τη βοηθούσε να προσαρμοστεί.
Αλλά σύντομα ένα γνώριμο συναίσθημα αρχίζει να κατατρώει την Άλις∙ ένιωθε πως η Λούσι την έλεγχε και την καθοδηγούσε σε κάθε της κίνηση. Κι όταν ο σύζυγός της εξαφανίστηκε, η Άλις άρχισε να αμφιβάλλει για τα πάντα: τη σχέση της με την αινιγματική φίλη της, την απόφασή της να έρθει στην Ταγγέρη, την ίδια την πνευματική της ισορροπία…

Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα μυστηρίου με φόντο μια γοητευτικής, εξωτική χώρα, τόσο καλοφτιαγμένο που θα σας κόψει την ανάσα.

Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΜΑΝΓΚΑΝ γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, των ΗΠΑ. Πήρε MFA στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μέιν και, στη συνέχεια, έκανε το διδακτορικό της στο University College του Δουβλίνου, με θέμα τη γοτθική μυθοπλασία του 18ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ευρώπη ταξίδεψε σε αρκετές χώρες. Τώρα ζει στο Μπρούκλιν και ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Το ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΤΑΓΓΕΡΗΣείναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, έγινε μπεστ σέλερ και, εκτός από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα δικαιώματά του έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής σε 18 χώρες. Πρόσφατα αγοράστηκε από την εταιρεία του Τζορτζ Κλούνι για να γίνει ταινία με πρωταγωνίστριαA τη Σκάρλετ Τζοχάνσον

Η σύζυγος του διπλωμάτη 

Συγγραφέας:  Hanum Melek

Εκδόσεις: Λιβάνη

Μια αυτοβιογραφία-ποταμός. Μια αναγνωστική έκπληξη. 

Η Μελέκ Χανούμ γεννήθηκε το 1814 στη Χίο. Έζησε στα μεγαλύτερα παλάτια της Ευρώπης. Χριστιανή Ορθόδοξη, παντρεμένη με μουσουλμάνο πασά, η γυναίκα που ορίστηκε προξενήτρα, κατάσκοπος, διπλωμάτης. Η βιογραφία γράφτηκε στο Παρίσι. Ο βιτριολικός λόγος της θεωρείται από κάποιους απόδειξη της πολιτικής επιρροής των γυναικών και από άλλους απλά σκανδαλώδης. 

Η αυτοβιογραφία της είναι το πορτρέτο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είναι η απόλυτη αλήθεια. Η ζωή των γυναικών μέσα από τη δική της ζωή, η διαφθορά, τα πλούτη, οι ίντριγκες, τα χαρέμια και η αλήθεια γι’ αυτά, η ελίτ, τα σκάνδαλα, οι έρωτες και η αγριότητα. 

Κάποιος ευνούχος ερωτεύτηκε μια Κιρκάσια σπάνιας ομορφιάς, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία ο πασάς. Εκείνη τον απέρριψε και γι’ αυτό ο ευνούχος θέλησε να την εκδικηθεί. Μια μέρα άφησε κοντά στην πόρτα της κοπέλας έναν αντρικό μανδύα, σαν να είχε παραπέσει εκεί. Ένα βράδυ που ο πασάς πήγαινε στο δωμάτιο της Κιρκάσιας μαζί με δυο ευνούχους, είδε στο φως των φαναριών το ρούχο και έγινε έξαλλος από την οργή του. «Τι είναι αυτό;» ούρλιαξε. «Αφέντη μου», είπε ο κακός ευνούχος, «χωρίς αμφιβολία ανήκει σε κάποιον που ήταν με τη νεαρή Κιρκάσια και που το έβαλε στα πόδια μόλις κατάλαβε πως ερχόσουν». Ο πασάς χτύπησε άγρια την πόρτα και το καημένο το κορίτσι έτρεξε να του ανοίξει. Τότε εκείνος, τραβώντας τη χατζάρα του, της έκοψε το κεφάλι..

Η Μελέκ Χανούμ γεννήθηκε το 1814 στη Χίο. Έζησε στα μεγαλύτερα παλάτια της Ευρώπης. Χριστιανή Ορθόδοξη, παντρεμένη με μουσουλμάνο πασά, η γυναίκα που ορίστηκε προξενήτρα, κατάσκοπος, διπλωμάτης. Η βιογραφία γράφτηκε στο Παρίσι. Ο βιτριολικός λόγος της θεωρείται από κάποιους απόδειξη της πολιτικής επιρροής των γυναικών και από άλλους απλά σκανδαλώδης.