Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βίντεο: Ποια είναι η αλήθεια για το σκέπαστρο του παιδικού σταθμού;

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου έγινε συζήτηση και για το ΝΠΔΔ “Αρωγή” (το οποίο στην πρώτη χρονιά της δημοτικής αρχής υπήρξε η υπόσχεση ότι θα σταματήσει η λειτουργία της) με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νικόλα Κάτσιου να αναφέρεται εκτός των άλλων και σε μία απευθείας ανάθεση της “Αρωγής” για ένα σκέπαστρο στον παιδικό σταθμό Παραμυθιάς.

Ο Νικόλας Κάτσιος εκτός των άλλων είπε ότι βρήκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ μια απευθείας ανάθεση από την ΑΡΩΓΗ για επισκευή του στεγάστρου του παιδικού σταθμού, μόνο που αυτό το στέγαστρο δεν κατασκευάστηκε και παρόλα αυτά βγήκε μετά από λίγες μέρες και εντολή πληρωμής (η οποία για άλλους λόγους δεν εκτελέσθηκε). Ο κ. Κάτσιος αναφερόμενος σε αυτό το παράδειγμα τόνισε ότι το θέμα δεν είναι τα 5000 αλλά η διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο.

Για το επίμαχο στέγαστρο έδωσε μια απάντηση ο πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ Νίκος Αθανασίου:

“…για αυτό που διαβάσατε, δεν πληρώθηκε ποτέ. Δεν πληρώθηκε ποτέ γιατί υπήρξε πρόβλημα οικονομικής φύσεως. Δίκιο έχετε σε αυτά που λέτε, απόλυτο δίκιο. Παρόλα αυτά ένα στέγαστρο έχει γίνει, στα δυόμιση χρόνια θητείας ένα στέγαστρο, κανένα άλλο. Και είναι και απαραίτητο. Και μπορώ να σας δείξω οποτεδήποτε θέλετε πόσο απαραίτητο είναι επιχειρείται να γίνει. Και έγινε”

Τι συμβαίνει όμως με αυτό το στέγαστρο του παιδικού σταθμού;

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι έχει γίνει. Είναι αλήθεια; Και τι δουλειά είχε ο τεχνίτης την επόμενη μέρα στον παιδικό σταθμό να φτιάχνει το στέγαστρο; Μήπως η αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η αφορμή;

Για να τα πάρουμε λιγάκι με την σειρά τα πράγματα.

Έγινε απευθείας ανάθεση από την ΑΡΩΓΗ στις 2 – 12- 2021. Μετά από 8 μέρες βγαίνει ένταλμα πληρωμής προς τον προμηθευτή. Βέβαια, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Αθανασίου λόγω “προβλήματος” δεν πληρώθηκε.

Και γεννάτε η απορία: αν δεν υπήρχε αυτό το “πρόβλημα” ο προμηθευτής θα είχε πληρωθεί κανονικά;

Και αν είχε πληρωθεί στις 10-12-2021 χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εργασία που είχε αναλάβει, είναι σωστό; Είναι νόμιμο; Ηθικό;

Αν το έργο ξεκίνησε την ημέρα που είδαμε να γίνονται οι εργασίες, τότε πως γίνεται να βγαίνει εντολή πληρωμής ένα μήνα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες;

Και τελικά η φράση του κ. Αθανασίου ότι το στέγαστρο έχει γίνει πως συμβαδίζει με τις εργασίες της επόμενης από το δημοτικό συμβούλιο μέρας;

Νομίζουμε ότι είναι εύλογα ερωτήματα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πούμε ότι ισχύει το ίδιο με την γυναίκα του Καίσαρα.

Δείτε στην συνέχεια το σχετικό απόσπασμα του δημοτικού συμβουλίου, την απόφαση ανάθεσης καθώς και την εντολή πληρωμής που δεν εκτελέσθηκε:

Η ανάθεση:

Η εντολή πληρωμής: