Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βίντεο: Οι υγειονομικοί σε αναστολή ζητάν άρση της εκδικητικής αναστολής (φωτό)

Κινητοποίηση είχαν οι υγειονομικοί σε αναστολή στο νοσοκομείο Φιλιατών διεκδικώντας την λογική, δηλαδή να σταματήσει αυτή η παράλογη αναστολή εργασίας που δεν βασίζεται ούτε στην λογική, ούτε και σε κανένα επιστημονικό πόρισμα.

Η ανακοίνωση των υγειονομικών σε αναστολή:

Σήμερα 01-09-2022 συγκεντρώθηκαν οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας και μαζί με το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών , προχώρησαν από κοινού σε διαμαρτυρία , στάση εργασίας και πορεία των συγκεντρωμένων. Αντιπροσωπεία από το σωματείο και τους εργαζόμενους, συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου ζητώντας άμεσα την άρση των αναστολών χωρίς πλέον καμία δικαιολογία.

 Ένας χρόνος πέρασε από την αναστολή εργασίας των υγειονομικών ( 01-09-2021 έως 01-09-2022 ) , ένας χρόνος από την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων, χωρίς να έχουν το δικαίωμα στην εργασίας και χωρίς να πληρώνονται . Ουσιαστικά περίπου 10.000 οικογένειες τέθηκαν σε καθεστώς πενίας από την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που πάρθηκε στο σύνολο σχεδόν των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων .

 Στο διάστημα αυτό έκλεισαν οι μισές ΜΕΘ από 1050 κρεβάτια έμειναν 580 κρεβάτια ΜΕΘ . Μέχρι τότε είχαμε περίπου 10.000 θανάτους με κορονοϊό από το 2019 έως των Σεπτέμβριο του 2021 , ενώ με την απουσία των υγειονομικών από το Σεπτέμβριο του 2021 έως το 2022 ο αριθμός αυξήθηκε πάνω από 30.000 . Με αποτέλεσμα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών του συστήματος υγείας να υποβαθμισμένη . 

 Ευχαριστούμε όλους εσάς που ένα χρόνο τώρα μας στηρίζετε οικονομικά και ηθικά .

 Ευχαριστούμε τον σύλλογο εργαζομένων , συναδέλφους και πολίτες για την συμπαράσταση και την στήριξη τους.

 Ευχαριστούμε το periodikostep.gr για την δημοσιογραφική κάλυψη όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

 Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν την σημερινή ημέρα και μας τίμησαν με την παρουσία τους .

 Ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζεται.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν στο periodikostep.gr – paramythianews.gr:

Απευθυνθήκαμε και στους βουλευτές του νομού Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα και Μάριο Κάτση για να πάρουν θέση πάνω στο θέμα. Ο Βασίλης Γιόγιακας, μέχρι την στιγμή της ανάρτησης του άρθρου δεν έχει απαντήσει, αν το κάνει φυσικά και θα αναρτήσουμε την θέση του.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε:

Από την πρώτη στιγμή που η αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε την άδικη και εκτός επιστημονικής λογικής απόφαση, να οδηγήσει σε πείνα και ανεργία τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και εγώ προσωπικά βρεθήκαμε στο πλευρό τους ζητώντας άμεσα την επαναπρόσληψή τους. Η αναστολή έγινε για λόγους παραδειγματισμού και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης  για να ρίξει την ευθύνη σε έναν αποδιοπομπαίο τράγο μόνο και μόνο γιατί δεν ήθελε να στηρίξει το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που θυσαύρισαν στην πανδημία.

Σήμερα που οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή πόσο προστάτευσαν τη δημόσια υγεία και η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης σε θανάτους ; Σήμερα που ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πεινάνε από μια τιμωριτική και αυταρχική κυβέρνηση και δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους , πόσες χιλιάδες τουρίστες εισέρχονται στη χώρα χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο;

Οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στη δουλεία τους και έχουν δίκαιο να διαδηλώνουν. Γνωρίζουν όμως ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στην ίδια της την εμονή και δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή. Απαιτείται σύγκρουση συνολικά με την καταστροφική της πολιτική ούτως ώστε να επιστρέψουν και να στηριχθεί έμπρακτα το ΕΣΥ με προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή από την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση.

Η θέση του periodikostep.gr:

Ήταν μια απόφαση εξαρχής λάθος, μια απόφαση που οι ίδιοι οι υγειονομικοί σε αναστολή χαρακτηρίζουν εκδικητική, μία απόφαση που ερχόταν με βίαιο τρόπο να αποδυναμώσει τις δυνατότητες της δημόσιας υγείας και από την άλλη να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που μόνο με αυστηρά αστυνομικού τύπου μέτρα προσπάθησε να επιβληθεί.

Ο εκβιασμός για τον εμβολιασμό στην πραγματικότητα δεν βασίστηκε πουθενά παρά μόνο στο αφήγημα της κυβέρνησης να έχει ως άλλοθι για τις αποτυχίες της τους πολίτες που είναι ανεύθυνοι. Και έστησε όλο αυτό πάνω σε μια αρχική θεωρία ότι το εμβόλιο είναι πανάκεια. Και αν στην πορεία αυτή η άποψη αμβλύνθηκε, έγινε επειδή η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για πανδημία ανεμβολίαστων, μια τελείως αντιεπιστημονική θεώρηση, καθώς όλοι γνώριζαν ότι και οι εμβολιασμένοι ασθενούν, μεταδίδουν, ασθενούν, πεθαίνουν. Αλλά για να φτάσουμε σε αυτήν την παραδοχή, πέρασε καιρός προπαγάνδας.

Οι ανεμβολίαστοι έκαναν τεστ συνεχώς, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που πήγαιναν όπου ήθελαν χωρίς έλεγχο. Και τελικά έπρεπε να πιστέψουμε μια παράλογη πραγματικότητα. Αυτή που έλεγε ότι ναι μεν οι εμβολιασμένοι και ασθενούν και μεταδίδουν αλλά ούτε τους ελέγχουμε, ούτε τους βάζουμε εμπόδια. Τα εμπόδια μπήκαν σε αυτούς που έκαναν 2-3 τεστ την εβδομάδα οπότε και ήταν πιο εύκολο και πιο πιθανό να ανακαλυφθούν ότι μεταφέρουν τον ιό.

Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος.

Και οι υγειονομικοί σε αναστολή, τιμωρημένοι ένα χρόνο τώρα, διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους, το δικαίωμα να εργαστούν, το δικαίωμα να ζήσουν.

Αυτό διαδήλωσαν. Και το δίκιο τους το αναγνωρίζουν ακόμα και πολλά στελέχη από την κυβέρνηση, άσχετα αν για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους δεν το εκφέρουν δημόσια.

Πολύ περισσότερο που αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, δεν υπάρχει έλεγχος για εμβολιασμένους, όλοι κινούνται σε μια κανονικότητα…. εκτός από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών

Ένας χρόνος αναστολές εργασίας υγειονομικών

Σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο από την ημέρα που κάποιοι συνάδελφοί μας τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και αφέθηκαν χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό στο δρόμο. Κλείνουμε έναν χρόνο από τότε που έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό απομακρύνθηκε από το ΕΣΥ και μάλιστα σε μία περίοδο που υπήρχαν και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. 

Θυμίζουμε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επιβλήθηκε μόνο στους εργαζόμενους στα ΕΣΥ . Το μέτρο της αναστολής επιβλήθηκε για λόγους υποτίθεται προστασίας της Δημόσιας Υγείας και για μικρό χρονικό διάστημα. 12 μήνες (!) μετά και με νέα τα επιστημονικά δεδομένα πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοί δεν αποτελούν κίνδυνο Δημόσιας Υγείας .

Από την αρχή θεωρήσαμε το μέτρο τιμωρητικό και αυταρχικό. Η πλήρη στέρηση του μισθού σε δημόσιο υπάλληλο δεν προβλέπεται ούτε στον υπαλληλικό κώδικα. Η πιο βαριά ποινή που προβλέπεται είναι η περικοπή του μισθού στο 50%, όταν υποπέσουν σε σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν από το καλοκαίρι αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο δεν έχει αρθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας. 

Με ευχές για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη στα Νοσοκομείο δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε προσωπικό.  Ποιο παράδειγμα δίνεται σε ενδιαφερόμενους όταν βλέπουν ότι με την πρώτη ανυπακοή όχι μόνο θα βρεθούν στον δρόμο αλλά και θα τους στερείται κάθε δυνατότητα επιβίωσης;

Το θέμα των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας πρέπει να λυθεί άμεσα

Οι υγειονομικοί δεν είναι αναλώσιμοι.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείου υγείας άμεσα να ανακαλέσει όλες τις αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους.