Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βίντεο: Ένταση στον δήμο Πάργας από γονείς για το κτίριο του Γυμνασίου – τι είπε ο εργολάβος (+φωτό)

Μετά τις ζημιές που έπαθε το κτίριο που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο στο Καναλάκι έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα στους μαθητές και τους γονείς καθώς η επισκευή του έχει καθυστερήσει. Οι γονείς χθες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο του δήμου Πάργας ενώ συγκέντρωση είχαν και σήμερα όπου συνομίλησαν και με τον δήμαρχο Νίκο Ζαχαριά. Οι γονείς ήταν αρκετά θυμωμένοι με την καθυστέρηση των επισκευών και το γενικότερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την στέγαση των σχολείων. Στην συνομιλία ήταν και στελέχη της αντιπολίτευσης όπως ο κ. Νάστας.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι από την πλευρά του δήμου έγιναν όλες οι ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει. Οι γονείς δεν φάνηκε να έμειναν ικανοποιημένοι από τους ισχυρισμούς του δημάρχου. Ο Νίκος Ζαχαριάς κάλεσε αντιπροσωπεία των γονιών να ενημερωθούν άμεσα από τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών, κάτι που έγινα λίγο αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο εργολάβος σε ανοιχτή συνομιλία είπε ότι το πρόβλημα με την χρηματοδότηση έχει λυθεί και έτσι από αύριο θα ξεκινήσουν τα έργα, υποσχόμενος ότι σε 15 μέρες οι μαθητές θα μπορούν να μπουν στις αίθουσες ενώ σε 1-1,5 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των παρεμβάσεων.

Οι 150 περίπου μαθητές του Γυμνασίου από τις 16 Σεπτέμβρη οπότε και έγινε η έναρξη – με καθυστέρηση για αυτούς – της σχολικής χρονιάς, κάνουν μάθημα τις απογευματινές ώρες στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου.

Οι 80 περίπου μαθητές του Λυκείου, για τους οποίους η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 15 μέρες καθυστέρηση στο τέλος Σεπτεμβρίου, κάνουν απογευματινά μαθήματα στις αίθουσες του ΕΠΑΛ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπαν οι γονείς, τι απάντησε ο δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς και τι είπε ο εργολάβος στους γονείς: