Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αφιέρωμα στην Παραμυθιά: Ένας προορισμός έκπληξη στην Θεσπρωτία

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Παραμυθιά αλλά και σε άλλα τουριστικά σημεία του δήμου έγινε από το travel.gr έπειτα από την πρόσκληση του δήμου Σουλίου σε δημοσιογράφους για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Το αφιέρωμα έχει τίτλο: Παραμυθιά: Ένας προορισμός-έκπληξη στη Θεσπρωτία, με μονοπάτια, αρχαίο κάστρο και μια ζωηρή σύγχρονη αγορά – Χτισμένη στις πλαγιές του γεμάτου έλατα Γκορίλα είναι μια τουριστικά ανεξερεύνητη κωμόπολη, που έχει όμως πολλές ομορφιές και ξεχωριστά αξιοθέατα

Το αφιέρωμα το υπογράφει ο Δημήτρης Σταθόπουλος με φωτογραφίες από το photo Brestas.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το αφιέρωμα:

Ο στεγασμένος χώρος που φιλοξενεί τη λαϊκή αγορά γίνεται κάθε Σάββατο σημείο συνάντησης με παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή, που έρχονται εδώ για να πουλήσουν φρούτα και λαχανικά. Είναι μια ζωηρή γειτονιά, στην οποία, εκτός από τον χώρο της λαϊκής, θα βρει κανείς ψωμί από ξυλόφουρνο, τυριά ντόπιας παραγωγής και άλλα παραδοσιακά προϊόντα…..

Έχουμε περπατήσει αρκετά, οπότε κάνουμε μία στάση στον πεζόδρομο, στο μικρό καφενείο «Πεζόδρομος», το οποίο σερβίρει νόστιμες πίτες, αλλά και μεζεδάκια βασισμένα σε τοπικές συνταγές. Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο η γειτονιά της αγοράς γεμίζει χρώματα, καθώς τοποθετούνται δεκάδες πολύχρωμες ομπρέλες, φτιάχνοντας μια αλλιώτικη οροφή για τον πεζόδρομο. Αφού λοιπόν ήπιαμε τσίπουρα και δοκιμάσαμε τις λιχουδιές που ετοιμάζει ο Νίκος Κώτσης, φύγαμε για να δούμε το ιστορικό ρολόι της Παραμυθιάς, το οποίο χρονολογείται στα 1750 και βρίσκεται μέσα σε έναν πέτρινο πύργο.

Το ρολόι δεν έχει δείκτες, αλλά η καμπάνα του χτυπάει στο ακριβώς και στο μισό κάθε ώρας…. Ανεβαίνουμε ένας-ένας τη στενή σκάλα μέσα στον πύργο και παρατηρούμε κάτι πραγματικά διαφορετικό, αφού είναι σαν να βλέπεις μόνο τον εσωτερικό μηχανισμό του ρολογιού…..

Στη συνέχεια κατεβαίνουμε ξανά προς τα κάτω, προς την αγορά, και περνάμε μέσα από τα περίφημα σοκάκια της Παραμυθιάς. Καθένα από αυτά είναι σαν να σιγοψιθυρίζει τις δικές του ιστορίες από το παρελθόν.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το αφιέρωμα στην σελίδα του travel.gr

Επίσης στην ίδια σελίδα μπορείτε να διαβάσετε και άλλα αφιερώματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουλίου.

Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι του photo Brestas