Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αφαιρέθηκε το όνομα του Λοβέρδου στο μεταφρασμένο έγγραφο του FBI

Μία καταγγελία που κανονικά θα έπρεπε να συνταράξει το πολιτικό σκηνικό ήρθε για την υπόθεση Novartis. Όπως αποκαλύφθηκε στην μετάφραση από τα επίσημα έγγραφα του FBI λείπει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, σύμφωνα με το FBI χρηματίστηκε με είκοσι χιλιάδες ευρώ από τη Novartis. 

Στο έγγραφο που έστειλε το FBI στην εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το 2012 η NVG (σ.σ. Novartis Ελλάς) πλήρωσε 20.000 ευρώ στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ξεπλύθηκαν μέσω της Medical Development, για να εμποδίσει ένα ανταγωνιστικό φάρμακο να αντικαταστήσει το Lucentis (που κατασκευάζεται από τη Novartis) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για οφθαλμική χρήση». Στην μετάφραση όμως δεν υπάρχει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η μεταφράστρια με δήλωση της ισχυρίζεται ότι στην μετάφραση υπήρχαν τα ονόματα, ενώ το υπουργείο εξωτερικών πετάει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας ότι «Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων. Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης»

Παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη για παραποίηση εγγράφου.

Το πρωτότυπο έγγραφο του FBI στα αγγλικά:

Το μεταφρασμένο έγγραφο στα ελληνικά: