Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αυστηρή προειδοποίηση Παυλόπουλου προς την Αλβανία από την Παραμυθιά (βίντεο – φωτό)

Η καθιερωμένη ημέρα μνήμης για την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς από τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός και στάθηκε στον ρόλο των Τσάμηδων οι οποίοι ήταν συνεργάτες των Ναζί. Αφού σημείωσε ότι θέλει να υπάρχουν φιλικές σχέσεις με την γείτονα χώρα τόνισε σε όλους τους τόνους ότι η Αλβανία δεν θα πρέπει να στηρίζει τις θέσεις των Τσάμηδων γιατί επί της ουσία στηρίζει συνεργάτες των Ναζί, και καθώς η Αλβανία θέλει να είναι μέλος της Ευρώπης θα πρέπει να στηρίζει τα δημοκρατικά ιδεώδη. Χαρακτηριστικά είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο για να μην υπάρχει ξανά ναζισμός και δεν μπορεί μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της να στηρίζει συνεργάτες των ναζί. Και με νόημα είπε ότι εξαρτάται και από την Ελλάδα η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο λέγοντας ότι η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις αυτές, ότι σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό η Ελλάδα έχει δίκιο και εντέλει αφού η Γερμανία έχει διαφορετική άποψη θα έπρεπε να δεχθεί να πάει σε ένα δικαστικό φόρουμ το θέμα και η όποια απόφαση να γίνει σεβαστή από τα δύο μέρη.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε η δήμαρχος Σουλίου ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γεώργιος Λαζουράς (Δήμαρχος Καλαβρύτων).

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το τέλος της εκδήλωσης απένειμε τα μετάλλια στους μαθητές που ήρθαν πρώτοι στον αγώνα δρόμου και συνομίλησε με τους μαθητές δίνοντας τους συμβουλές.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στην τελετή ήταν παρόντες η πολιτική και ένστολη ηγεσία του τόπου όπως η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, η αντιπεριφερειάρχης Αντιγόνη Φίλη, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συγγενείς των εκτελεσθέντων κ.α.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα  καθώς και όλη την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου

Σε αυτό το βίντεο είναι η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας: