Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Τολμούμε να ελπίζουμε ( βίντεο +Φωτό)

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Τολμούμε να ελπίζουμε

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας Αναστάσιος βρέθηκε στην Πρέβεζα όπου τιμήθηκε από τις αρχές και έγινε επίτιμος δημότης της πόλης. Χθες το βράδυ το periodikostep.gr βρέθηκε στην εκδήλωση που έγινε προς τιμή του με την παρουσίαση αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ που αναφερόταν στην ζωή του και στα έργα του και με ένα μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα που παρουσίασε το μουσικό σχολείο Πρέβεζας.
Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σεμνός, μίλησε με όλους όσοι ήθελαν να τον πλησιάσουν, τα μάτια του έλαμπαν όταν μιλούσε σε παιδιά και το η σεμνότητα του ήταν ολοφάνερη.
Το τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Πέρα από το ιεραποστολικό του έργο στην Αφρική, στην Αλβανία, όπου πήγε το 1992, έκανε έργα αξιοθαύμαστα. Ίδρυσε σχολεία, νηπιαγωγεία, ορφανοτροφεία, άνοιξε δρόμους, δημιούργησε έργα ύδρευσης, φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση σε εθνικότητα ή θρησκεία…
Είναι ένας ιεράρχης που πραγματικά υπηρετεί όχι μόνο τον τύπο της θρησκείας αλλά και την βαθύτερη ουσία του. Είναι ένας ιεράρχης που αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους, για το πως πρέπει να σκεφτόμαστε και για το πως πρέπει να πράττουμε. Και όπως είπε ο ίδιος: τολμούμε να ελπίζουμε και να εκφράζουμε την Ελπίδα με τον λόγο, την πράξη την σιωπή το χαμόγελο μας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την χθεσινή βραδιά:


Περισσότερες φωτογραφίες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ