Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αποτελέσματα και ευχαριστήρια επιστολή από ΔΑΚΕ Θεσπρωτίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ από τους εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν Θεσπρωτίας 

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

 Στο δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας και της συνέπειας, που χρόνια τώρα ακολουθούμε ως υποψήφιοι με την Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κινηθήκαμε και στις φετινές συνδικαλιστικές εκλογές τις 15ης Ιουνίου . Οι αγώνες μας και η συνεπής δράση μας ανταμείφθηκαν με την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη μαζική συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ανεξάρτητα από  την πολιτική και συνδικαλιστική  τους τοπο-θέτηση.  Ίσως να διαφωνούμε σε πολλά ζητήματα με πολλούς από εσάς, αλλά μας ενώνουν τα προβλήματα που είναι κοινά. Η διαφωνία δεν διχάζει αλλά αποτελεί στοιχείο για πολιτικό προβληματισμό. Τι κάνει άραγε τους ανθρώπους της καθημερινότητας, και όχι τους ανθρώπους ως αφαιρέσεις, που βρίσκονται στην ολοένα αυξανόμενη πανοπτική θέαση της εξουσίας να μην αντιστέκονται ή να διαφωνούν. Πώς αντιστεκόμαστε σε διάφορες μορφές του θεσμικού εξουσιαστικού λόγου; Μήπως το ανθρώπινο υποκείμενο  βρίσκεται και αυτό από τη μεριά της κυριαρχίας και θα πρέπει ως τέτοιο να αποκαλυφθεί; Νομίζω πως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το άσκεφτο και να αφήσουμε τους πανηγυρισμούς για την πρωτιά. Η  εργαλειοποίηση  [χρησιμοποιώ ένα θέμα, μια κατάσταση, ένα γεγονός, έναν άνθρωπο ως μέσο-αφαίρεση του πραγματικού ανθρώπου της καθημερινότητας με αριθμούς, εργαλείο, δηλαδή συμφεροντολογικά με σκοπό να πετύχω ξένους σκοπούς, στόχους] των αποτελεσμάτων ως μέσο, δεν κρύβει παρά τον πανικό στη θέα του “άλλου’’. Ο “άλλος” είμαι εγώ. Αυτή είναι η αλλοτρίωση μας. Ούτε πάλι για όλα φταίνε οι άλλοι είναι η λύση στα κοινά μας προβλήματα. Το να σκεφτούμε το άσκεφτο είναι το επείγον πολιτικό μας πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε ένα νέο τόπο μακρυά από τα φαντάσματα του παρελθόντος. 

Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης, ειδικότητας και χρόνων υπηρεσίας, όπως εξάλλου πράττω/ουμε εδώ και αρκετά χρόνια.  

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε δεν θα σταματήσω/σουμε να είμαστε παρόντες τόσο για τη διεκδίκηση και την επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων μικρών και μεγάλων, όσο και για την ενημέρωση που θα σας παρέχουμε τακτικά για καθημερινά εκπαιδευτικά ζητήματα και όχι μόνο.

Το μήνυμα είναι ισχυρό. Όχι σε ανούσιες ρητορείες, εργαλειοποιήσεις  και παραπλανήσεις, που όπως φάνηκε δεν επηρεάζουν πλέον την κρίση σας, αλλά αγώνας αντίσταση κι αντίδραση για όλα όσα μας προβληματίζουν, τις ανησυχίες και τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους.

Σας ευχαριστούμε θερμά, όλους/ες τους εκπαιδευτικούς που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό μας, τους υπόλοιπους υποψηφίους, η ύπαρξη των οποίων βοηθά στο διάλογο, απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας, αλλά και τα άτομα που εργάστηκαν στην εφορευτική επιτροπή με υπευθυνότητα και με γνώμονα το συλλογικό όφελος.

Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙ, για ένα ουσιαστικό και πραγματικά ισχυρό  δημόσιο σχολείο.

Οι εκλεγμένοι από το ψηφοδέλτιο 

της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Κυριάκος Τσόδουλος

Ελευθερία Σφακιανάκη

Κάτσης Ηλίας

Εκλογικά Αποτελέσματα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ψήφισαν: 345

Λευκά : 7

Άκυρα : 1

Έλαβαν :

ΔΑΚΕ : 133

Εκλέγονται : Κάτσης Ηλιας, Σφακιανάκη Ελευθερία, Τσοδουλος Κυριάκος

ΑΣΕ : 112

Εκλέγονται : Μηλιώτη Μαρίνα, Χριστοφίδης Δημήτρης

ΔΗ/ΣΥ : 70

Εκλέγονται : Θεοδώρου Μιχάλης, Ζάρρος Γρηγόρης

Αντιπρόσωποι για την 91η ΓΣ της ΔΟΕ :

Τσόδουλος Κυριάκος

Χριστοφίδης Δημήτριος

Ζάρρος Γρηγόριος