Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απεργία εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τα Τέμπη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                              

      ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                                              

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 16 Μαρτίου και στη συγκέντρωση 11πμ στην Πλατεία Δημαρχείου

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

      Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων και νεολαίας που κατέκλυσε τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας και όλων των πόλεων της χώρας στην απεργία της 8ης Μαρτίου.

      Ανοίγει ο δρόμος για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.

     Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας. 

       Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

      Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία σαράβαλα, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

        Στους Δήμους αυτές οι πολιτικές έχουν οδηγήσει σε 64 νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία χρόνια και εκατοντάδες σακατεμένους, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. 

     Η λειτουργία των Δήμων ως επιχειρήσεις, η οικονομική αυτοτέλεια, η ανταποδοτικότητα, τα τροφεία και τα αντίτιμα βάζουν στο ζύγι του κόστους τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγούνται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

      ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν το έγκλημα να τιμωρηθεί. 

      Αυτή την τιμωρία, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών και πληγή στην ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους «ρυθμούς» που πρέπει. 

        Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να τη δώσει το «συνάφι» ειδικών επιστημόνων και νομικών που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και δίνουν πράσινο φώς στα κοράκια τα FUNDS να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν τόσα χρόνια για την ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών ότι όλα βαίνουν καλώς.

        Εμείς ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  να πάρουμε θέση και να δυναμώσουμε την αντίσταση μας απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους. 

     Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασίας της ζωής μας. 

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΙΑ Η (Χ)ΩΡΑ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ,

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 16 Μαρτίου

και στη συγκέντρωση 11πμ στην Πλατεία Δημαρχείου