Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απαράδεκτη τακτική από τον δήμο Σουλίου

Τυχαία το μεσημέρι της Παρασκευής έπεσε στην αντίληψη μας ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του δήμου Σουλίου το οποίο μέσω των ΜΜΕ πληροφορούσε τους δημότες ότι γίνεται καταγραφή σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν κατ΄οίκον.

Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να αναρτήσουμε αυτήν την είδηση. Δείτε ΕΔΩ

Αυτό το Δελτίο τύπου όμως ΔΕΝ στάλθηκε ΠΟΤΕ στο email μας. Και μέχρις τις 7 το απόγευμα δεν είχε αναρτηθεί ούτε στην σελίδα του δήμου.

Δηλαδή για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο εμβολιασμός ο δήμος Σουλίου εξέδωσε ένα δελτίο τύπου για να πληροφορήσει τους δημότες και το άφησε σε ένα συρτάρι!!!! Α, για να είμαστε δίκαιοι ανέβηκε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεωρούμε ότι είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά από την πλευρά του δήμου, δηλαδή των αιρετών που ψηφίστηκαν από τους δημότες για να τον υπηρετούν.

Αντί αυτού βλέπουμε μία απαξίωση προς την ενημέρωση των πολιτών ακόμα και για πολύ σοβαρά θέματα όπως ο εμβολιασμός.

Τα δελτία τύπου είναι για να αποστέλλονται στα ΜΜΕ. Όπως κάνουν όλοι οι σοβαροί δήμοι. Λαμβάνουμε δελτία τύπου από δήμους που μας βρήκαν από μόνοι τους και ο δήμος όπου κατοικοεδρεύουμε αδιαφορεί για την σωστή ενημέρωση των δημοτών του.

Καλώς ή κακώς πολλοί δημότες ενημερώνονται από τις τοπικές ιστοσελίδες και δεν μπαίνουν στην σελίδα του δήμου ή στα κοινωνικά δίκτυα του δήμου για να ενημερωθούν. Αυτούς τους πολίτες η δημοτική αρχή τους αποκλείει από την πληροφορία.

Είναι θέμα σεβασμού προς τον πολίτη, προς τον τύπο, προς την δημοκρατία. Η δημοτική αρχή δεν εκπροσωπεί τους εαυτούς τους αλλά τους πολίτες και την θεσμική θέση που κατέχουν.

Δεν μπορεί να γίνεται “τυχαία” η ενημέρωση των δημοτών