Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) για τον νεκρό 15 χρονών στην Ηγουμενίτσα 

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ) για τον νεκρό 15 χρονών στην Ηγουμενίτσα 

Ένας ακόμα νεκρός μετανάστης ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των θυμάτων των αντιμεταναστευτικών πολιτικών.  Σε έλεγχο των λιμενικών σε διερχόμενο φορτηγό στο Ν. Λιμένα Ηγουμενίτσας το βράδυ της Τρίτης 5/7 εντοπίστηκε ο νεαρός ανήλικος πρόσφυγας –αγνώστων στοιχείων- κρυμμένος στην καρότσα, αναίσθητος καθώς δεν άντεξε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο εσωτερικό του φορτηγού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  

Όσο συχνές και να είναι αυτές οι τραγικές και αποτρόπαιες εικόνες ανθρώπων που η βαρβαρότητα του καπιταλισμού και ο ιμπεριαλισμός τους ξερίζωσε από τα σπίτια τους, κυνηγημένοι από την πείνα, τον πόλεμο την φτώχεια και την απειλή, πάντα θα συνεχίζουν να μας προκαλούν πόνο και οργή και να μας θυμίζουν ότι αυτό το σάπιο σύστημα με τις πολιτικές του εκμηδενίζει την ανθρώπινη ζωή. Από τον φράχτη του ‘Έβρου, μέχρι τις αναρίθμητες σωρούς προσφύγων και μεταναστών που ξεβράζονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, την καταστολή και τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πρόσφατη σφαγή στον ισπανικό θύλακα Μελίγια στο Μαρόκο και στην Θέουτα πέρυσι, μέχρι τα επαναλαμβανόμεμα αποτρόπαια περιστατικά με νεκρούς πρόσφυγες από θερμοπληξία και ασφυξία μέσα σε φορτηγά, εκατομμύρια κυνηγημένοι ρισκάρουν τη ζωή τους επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. ΄ 

Και όσο αυξάνονται τα καραβάνια των μεταναστών εξαιτίας της όξυνσης των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τόσο  αυξάνεται η στρατιωτικοποίηση και τόσο πιο επιθετικές γίνονται οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές  .  Ακόμα γι αυτούς που θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν στο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή αυτό που τους περιμένει είναι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, ανύπαρκτα δικαιώματα, τρομοκρατία, εργασία σε συνθήκες σκλαβιάς, ρατσιστικές επιθέσεις . Οι πρόσφυγες  εργαλειοποιούνται από τις κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικους μηχανισμούς που από τη μια τους εκμεταλλεύονται ως φθηνή εργατική δύναμη και την ίδια στιγμή εξαπολύουν την πιο άγρια επίθεση αποτροπής τους. 

Οι μετανάστες –πολύ καθαρά πια τα τελευταία χρόνια- είναι θύματα των ίδιων θυτών που έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στη σημερινή δεινή θέση: 

Η θηριωδία του ιμπεριαλισμού είναι ο ένας παράγοντας που έχει γεννήσει τα καραβάνια των μεταναστών. Ενός ιμπεριαλισμού που αποικιοποιεί τη χώρα και απειλεί να την εμπλέξει και σε επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές περιπέτειες στην περιοχή. 

Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού και η εξαθλίωση που δημιουργεί είναι ο δεύτερος παράγοντας που έχει γεννήσει τα καραβάνια των μεταναστών. Ενός καπιταλισμού που σπρώχνει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. 

Οι εχθροί, λοιπόν, είναι κοινοί για Ελληνες και μετανάστες Το ίδιο σύστημα που επιτίθεται στον λαό μας, τους εργαζόμενους και την νεολαία, επιτίθεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Να παλέψουμε για κοινό μέτωπο μεταξύ ντόπιων καιπροσφύγων/μεταναστών ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στην  ενιαία και ολομέτωπη επίθεση του καπιταλισμού- ιμπεριαλισμού που δε λυπάται χτυπημένους και νεκρούς πρόσφυγες – εργάτες και λαούς. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ 

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 

 ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ 

κ.ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)