Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας

Δελτίο τύπου του συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης και της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Στις 28-09-2022 και ημέρα Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συλλόγων εκπ/κών α/θμιας εκπ/σης και της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων προκειμένου να συζητήσουν για θέματα λειτουργίας των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων για την δυστοπική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην παιδεία. Τα χρόνια προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό χώρο, επιδεινώθηκαν περαιτέρω τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Κρίνεται αναγκαία η λήψη των απαραίτητων μέτρων σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτηριακής στήριξης, αντιμετώπισης μορφωτικών ελλειμμάτων και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία στους μαθητές, αραίωσης των τμημάτων, υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, κάλυψης των ήδη υπαρχόντων κενών σε εκπαιδευτικούς, αναβάθμισης των υποστηρικτικών δομών (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη). 

Κοινή απαίτηση αποτελεί η στοιχειώδης μέριμνα από κάθε εμπλεκόμενο παράγοντα (κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, δήμους) για λήψη μέτρων στήριξης του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε σταθερά για διαρκή εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, για ποιότητα στην εκπαίδευση και άμβλυνση των ανισοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό,  για την ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας, καλούμε τον καθένα ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την εκπαίδευση και την κοινωνία. 

Τα ΔΣ των συλλόγων εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευση και ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας