Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση δήμου Ηγουμενίτσας για το κλειστό γυμναστήριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από σχετικές αναρτήσεις σε έγκριτα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος  στο κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση των προβλημάτων που επισημάνθηκαν. Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν μικρής έκτασης ρωγμές με αποκάλυψη οπλισμού και αποκολλήσεις επιχρισμάτων  στοιχείων που χρήζουν επισκευής και συγκεκριμένα: 

Διαπιστώθηκε ρωγμή επί του επιχρίσματος και της επικάλυψης του οπλισμού σε υποστύλωμα του Γυμναστηρίου προς την πλευρά της οδού Δημοκρατίας  που πιθανόν να οφείλεται σε διείσδυση υγρασίας. Προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι επιφανειακή ρωγμή και αφορά στο επίχρισμα ή έχει προκληθεί βλάβη στο υποστύλωμα θα γίνει καθαρισμός και αφαίρεση των χαλαρών στοιχείων του επιχρίσματος, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια θα γίνει έλεγχος για τον βαθμό βλάβης, την πιθανότητα οξείδωσης του οπλισμού, επάλειψη των οξειδωμένων οπλισμών με ανασταλτικό διάβρωσης και αποκατάσταση με κατάλληλο επισκευαστικό υλικό

Επίσης παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις επιχρίσματος (σοβά) σε περιμετρικούς εξώστες  στην εξωτερική πλευρά του Γυμναστηρίου προς  το ρέμα  Ξηροποτάμου, όπου απαιτείται  αφαίρεση των χαλαρών στοιχείων του επιχρίσματος και έλεγχος των στοιχείων και αντίστοιχη αποκατάσταση των στοιχείων, εργασίες οι οποίες ήδη προγραμματίζονται.    

Σε κάθε περίπτωση η έκταση των προβλημάτων δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στη στατικότητα του κτηρίου και ως εκ τούτου στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του. Θεωρούμε πάντως θετικό το γεγονός της ενασχόλησης όχι μόνο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και απλών πολιτών με παρόμοια θέματα, γιατί μπορούν να αναδείξουν προβλήματα, τα οποία στη συνέχεια αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.