Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση για τα νέα παιδικά μαθήματα χορού του Φ.Ο.Π.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;

Ο χορός είναι μία ευχάριστη μορφή εκγύμνασης και έχει πλάκα!!

Με τον χορό τα παιδιά αναπτύσσουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες, μαθαίνουν να ελέγχουν την παρορμητικότητά τους, μαθαίνουν να ελέγχουν τις κινήσεις του σώματός τους, αναπτύσσουν αίσθηση αυτονομίας ενώ συγχρόνως γεμίζουν χαρά, κορυφαία ψυχολογία και ικανότητα στην επικοινωνία!!

Η δασκάλα χορού, Αθηνά Δεληγεωργοπούλου, είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητες στην ορχηστική (μουσικοκινητική αγωγή, σύγχρονο χορό, ορθοσωμία, θεατρικό παιχνίδι) και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.

Από το 2004 ασχολείται με τη μελέτη της κίνησης του σώματος, τη βελτίωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του, την ενδυνάμωση των μυών, την ευλυγισία, την αποφυγή των τραυματισμών αλλά και την ελευθερία της κίνησης. Από το 2011 διδάσκει ως συντονίστρια φυσικής κατάστασης, δασκάλα χορού και χορογράφος.

Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν είναι τα ακόλουθα:

·       ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF: Απευθύνεται σε ηλικίες 4-7

·       ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 8-12 ετών

·       ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Απευθύνεται σε ηλικίες 13-17

Πληροφορίες και εγγραφές:

Στα γραφεία του Φ.Ο.Π κάθε

Δευτέρα 09:00-11:00

Τετάρτη 18:00-20:00

Τηλεφωνικά:

Ελευθερία Ντάφλου: κιν. 69 41 61 49 05

Αναλυτικά για κάθε τμήμα:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF: Απευθύνεται σε ηλικίες 4-7

Το παιδί έχει ανάγκη το παιχνίδι και την ευχάριστη ενασχόληση. Δεν είναι σε θέση να κατανοήσει οτιδήποτε απευθύνεται μόνο στον εγκέφαλό του, στο μυαλό του, έχει ανάγκη να βιώσει άμεσα τα ερεθίσματα. Σε αυτό αποβλέπει και η μέθοδος του C. Orff. Με την κίνηση τα παιδιά βιώνουν τον ρυθμό και τη μουσική. Ο λόγος τα βοηθάει να νιώσουν το φυσικό ρυθμό της γλώσσας και να τον εναρμονίσουν με τον ρυθμό που έχουν μέσα τους.
Τα συστατικά στοιχεία της μεθόδου Orff μπορούμε να τα συνοψίσουμε στα εξής: Ρυθμός-κίνηση (δημιουργική και εκφραστική)-τραγούδι- αυτοσχεδιασμός.

Ο Δημιουργικός Χορός- Μουσικοκινητική Αγωγή C. Orff απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και σε ενήλικες, όμως θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν μόνο οι μικροί μας φίλοι!!

Η ύλη που θα διδαχθεί εξαρτάται και από την ηλικία και από τις ικανότητες της ομάδας, και σίγουρα υπάρχει μια εξελικτική πορεία όπως και σε όλα τα μαθήματα.
Είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα του κάθε παιδιού.

Με τον χορό ενθαρρύνεται η πρωτοβουλία, η φαντασία, η αυτενέργεια, η δημιουργικότητα!

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Το μάθημα απευθύνεται σε ηλικίες 8-12 ετών

Ο μοντέρνος χορός βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση και χαρίζει ευλυγισία! Μαθαίνοντας μια χορογραφία βελτιώνεται η συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο και αυξάνονται οι αντιληπτικές ικανότητες των παιδιών.

Το παιδί μαθαίνει να δραστηριοποιείται και να γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική!

Στο μάθημα γίνεται προθέρμανση, εκμάθηση τεχνικής, εκτέλεση χορογραφίας, παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και τέλος αποθεραπεία.

Θα μάθουμε να χορεύουμε ενώ συγχρόνως θα διασκεδάζουμε!!!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Απευθύνεται σε ηλικίες 13-17

Ο σύγχρονος χορός είναι ένα είδος χορού που αναπτύχθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα και από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει ένα από τα κυρίαρχα είδη χορού, όπου όλο εξελίσσεται και αναπτύσσεται. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την κίνηση, τον χορό και την μουσική, αναπτύσσοντας την κινητικότητά τους και την εκφραστικότητά τους μέσα στα πλαίσια της ομάδας.

Η ελευθερία που προσφέρει προκαλεί τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική μας κατάσταση, με αποτέλεσμα να έρθουμε σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ελευθερία της κίνησης βοηθά ενεργά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας για την υγιή εξέλιξη σε προσωπικό επίπεδο του κάθε παιδιού. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν με σεβασμό και συντονισμό για την τέλεια αρμονία της ομάδας.