Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αλλάζει η διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ η διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού επεκτείνεται και θα ισχύει για 9 μήνες του εμβολιασμού και για 6 μήνες της νόσησης.

Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν το πιστοποιητικό νόσησης να έχει διάρκεια 3 μήνες και το πιστοποιητικό εμβολιασμού 7 μήνες.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον  14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των 2 δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού της περ. β) του προηγούμενου εδαφίου έχει ισχύ  180 ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19, που πραγματοποιείται σύμφωνα με την παρ. 3. Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον 9 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση. […]».

Διαβάστε την ΚΥΑ εδώ