Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αισθάνεσαι όμορφα όταν λένε καλά λόγια για σένα

Χθες η “Νέα Κάτοψη” ανάρτησε ένα άρθρο για μένα, το περιοδικό Step και την ιστοσελίδα periodikostep.gr. Μια ανάρτηση, που, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, με έκανε να αισθανθώ όμορφα και με συγκίνησε. Και η παρούσα ανάρτηση είναι για να το μοιραστώ μαζί σας. Με προβλημάτισε αρκετά για το αν θα ανέβαζα μια ανάρτηση που γράφει τόσο καλά λόγια για μένα, ευλογεί τα γένια του; θα πουν κάποιοι. Όλοι μας έχουμε μια ματαιοδοξία, λίγο περισσότερο όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και παρουσία. Οπότε ίσως να υπάρξουν και κακεντρεχή σχόλια… Αυτά έχει η δημόσια παρουσία. Θα τα δεχθώ χωρίς να κρατάω κακία.

Όμως, ο βασικός λόγος είναι ότι θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Νέα Κάτοψη για αυτό το κείμενο.

Η δική μου επιβράβευση είναι αυτή η αναγνώριση. Το περιοδικό Step δεν είναι το τέλειο περιοδικό. Αλλά πιστεύω ότι στον επαρχιακό τύπο έχει μια ξεχωριστή παρουσία. Και αυτό χωρίς χρηματοδοτήσεις παρά μόνο από τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται για την διαφήμιση τους.

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, παρά να πω ξανά ένα ευχαριστώ στον Η.Μ. και την Νέα Κάτοψη και να υποσχεθώ ότι μέσα από τα λάθη θα προσπαθώ να παρέχω ένα ποιοτικό περιοδικό που θα είναι πάντα αγαπητό και μια ιστοσελίδα με τις κυριότερες ειδήσεις πάντα με σεβασμό στον αναγνώστη.

Φώτης Μαραζόπουλος

Η ανάρτηση:

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον τύπο. Και όμως ο εκδότης και δημοσιογράφος από την περιοχή της Παραμυθιάς, το χωριό Ζερβοχώρι, Φώτης Μαραζόπουλος κατάφερε ένα εκδοτικό επίτευγμα, με σκληρή δουλειά, μόχθο και προπαντός αγάπη για το λειτούργημά του, αλλά και για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Εκδίδει εδώ και πέντε χρόνια (από το 2015) το περιοδικό Step, που, πλέον διανέμεται δωρεάν σε 10.000 αντίτυπα στους νομούς της Ηπείρου.

Είναι εντυπωσιακό ότι στη διανομή χέρι με χέρι, πρωτοστατεί ο ίδιος ο κ. Μαραζόπουλος, κάτι που δείχνει το πάθος και τον πόθο του να στηρίξει το εγχείρημά του. 

Τόσο το περιεχόμενο του περιοδικού (θέματα προσεκτικά επιλεγμένα και σε βάθος επιμελημένα) , όσο και η δόμησή του και η αισθητική του έχουν εμφανή ποιότητα, γεγονός, που αποκαλύπτει το μεράκι, αλλά και τις ικανότητες του κ. Μαραζόπουλου.

Παράλληλα λειτουργεί και την ιστοσελίδα periodikostep.gr με ενημερωτικό –ειδησεογραφικό χαρακτήρα.

Αλλά ο Φώτης Μαραζόπουλος έχει μια μακρά και επιτυχημένη δημοσιογραφική παρουσία στην Αθήνα, πριν η οικονομική κρίση τον επαναφέρει στη γενέθλια πατρίδα.

Συνεργάστηκε και εργάστηκε σε αθηναϊκά έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) μεγάλης κυκλοφορίας (Ελευθεροτυπία, Mετρό, Ραδιοτηλεόραση. κλ.π) και το πέρασμά του ήταν δημιουργικό. 

Μέσα από το περιοδικό step, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις διαφημίσεις, αναδεικνύονται, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η επικαιρότητα, η ιστορία, ο πολιτισμός, η λαογραφία, η επιστήμη κ. ά, άρα στο αναγνωστικό κοινό προσφέρεται μια ποικιλία ύλης, που δεν είναι καθόλου αδιάφορη.

Ο κ. Μαραζόπουλος είναι ένα παράδειγμα έντιμης εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας, που μπορεί, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, να είναι βιώσιμη.

Χαμηλών  τόνων και με ήθος, αλλά ταυτόχρονα και με  διάθεση για συστηματική και μεθοδική και οργανωμένη δουλειά, έχει κερδίσει πολλές μάχες και πολλούς αναγνώστες.  

Η. Μ.