Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Έπεσε στην Καβάλα αεροπλάνο με 11,5 τόνους πυρομαχικά – Βίντεο από την πτώση

Αεροσκάφος Antonov με 8 μέλη πλήρωμα συνετρίβη δυτικά της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από βλάβη στον κινητήρα. Ο πιλότος ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα. Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Όμως αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης. Ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριος Αποστολίδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό. Το επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Open, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές θα διατεθεί τμήμα του ειδικού διακλαδικό ου λόχου πυρηνικής βιολογικής χρήσης του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι ακριβώς είδους πυρομαχικό μετέφερε το αεροσκάφος Ωστόσο σημειώνεται ότι είναι επικίνδυνο υλικό και έχει δοθεί ισχυρή σύσταση οι κάτοικοι να κλείσουν τις πόρτες και να μη μετακινηθούν κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς υπάρχει ανησυχία μέχρι να φτάσει στο σημείο ειδικοί και να εξακριβωθεί Τι είδους επικίνδυνο υλικό είναι αυτό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους: