Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Έκθεση “Δια Σιδήρου” του Κώστα Πιέτα

Έκθεση μεταλλογλυπτικής του Κώστα Πιέτα στα Γιάννενα στην αίθουσα ΧΑΝΤΖΗ, υπό την αιγίδα του πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννιτών 5/2/22 με 10/3/22

Μέσα από την έκθεση «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» ο Kωνσταντίνος Πιετας μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μεταλλογλυπτικης, προσεγγίζοντας με τρόπο ανατρεπτικό, σκηνές από την καθημερινότητα, τη φύση, τη μηχανική και πολλά ακόμη θέματα. Τα έργα του μας ταξιδεύουν στο χώρο του φανταστικού, καταθέτοντας μια προσωπική, απόλυτα ανανεωτική ματιά αναφορικά με την γλυπτική μετάλλων.
Μέσα από τη γλυπτική του, ο Κώστας Πιετας παντρεύει το παλαιό με το καινούργιο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο: οι επιρροές του είναι ένα μίγμα συνδυασμών από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, της τεχνολογίας, των επιστημών και της φύσης. Έτσι, ενώ η ματιά του είναι σύγχρονη, η τεχνική του παραμένει αυστηρά ρεαλιστική: η τέχνη του παρουσιάζει σκηνές με έμφαση στις λεπτομέρειες.
Εμπνεόμενος από την μεταλλογλυπτική μέσω της ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων, δίνοντας τους νέα μορφή αλλά και χρηστικότητα, μας προσκαλεί μέσα από τα έργα του να κοιτάξουμε με φρέσκια ματιά την εποχή μας, να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν μας, για να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον μας.