Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Έγκριση μελετών από ΚΑΣ για Κάστρα Κιάφας και Αγίου Ανδρέα

Εγκρίσεις μελετών για Κάστρα Κιάφας,

Αγίου Ανδρέα και  πρώην Κλειστό  Ξιφασκίας

Αναφορά σε  θετικές εξελίξεις,  που υπάρχουν για τρία έργα έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εγκρίσεις μελετών από το ΚΑΣ και μια θετική γνωμοδότηση της ΓΓΑ για την επανεγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας. 

Ειδικότερα: 

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) εγκρίθηκαν:

  •  Η  μελέτη που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάπλαση του Κάστρου Κιάφας στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης «είμαστε πολύ κοντά για να προχωρήσουμε σε αναζήτηση  χρηματοδότησης, ίσως και από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είπε η Υπουργός».
  • Η μελέτη για τα κτίρια που προορίζονται για τη χρήση τους από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.  Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης από την Τρίτη του Πάσχα θα αρχίσουν οι εργασίες αφαίρεσης του  ελενίτ  που υπάρχει στο χώρο και τα υλικά θα αποσταλούν σε ειδική μονάδα στη Γερμανία.  Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια πρόκειται να εκπονήσει και μια δεύτερη μελέτη που θα αφορά τη συνολική συντήρηση του Κάστρου. 

Θετική γνωμοδότηση Γ.Γ.Α. για τη μελέτη της νέας χρήσης

των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων «Ξιφασκίας»

 Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανακοίνωσε επίσης ότι  η  Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με έγγραφό της  εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της με τη μελέτη που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου ως προς τη λειτουργικότητα  του έργου: «Αποσυναρμολόγηση της πρώην Ολυμπιακής εγκατάστασης “αίθουσα Ξιφασκίας” από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τη μεταφορά και εγκατάστασή της στα Ιωάννινα με νέα χρήση Κλειστού Γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων» στη θέση Αγρόκτημα πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών». 

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική γνώμη της ΓΓΑ, καθώς όπως είπε, «χωρίς αυτή δεν θα προχωρούσαν οι διαδικασίες στο επόμενο στάδιο».