Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Έγινε προσπάθεια να “ξεφορτωθούν” πρόεδρο τοπικής κοινότητας στον δήμο Σουλίου;

Ένας αναγνώστης μας από τον δήμο Σουλίου μας έστειλε την παρακάτω επιστολή που αφορά στην ΤΚ Γλυκής και τον δήμο Σουλίου:

ΚΟΥΙΖ

Τι κάνεις με έναν τοπικό πρόεδρο που είναι μεν δραστήριος έχει έργο, αλλά διεκδικεί ρωτάει πιέζει και καμιά φορά αντιπολιτεύεται; Κανονικά τον ενθαρρύνεις να είναι πιο δημιουργικός και να διοχετεύει την ενέργεια σε πιο παραγωγικά και ουσιαστικά θέματα. Στον μικρό μας Δήμο όμως κάποιοι τοπικοί παράγοντες  αποφάσισαν να εφαρμόσουν την Σταλινική εκδοχή του ”δεν υπάρχει άνθρωπος δεν υπάρχει πρόβλημα.” Έτσι αποφάσισαν να ξεφορτωθούν απλά τον πρόεδρο της Τ.Κ Γλυκής βάση της απόφασης του Αρείου Πάγου  που έβγαλε παράνομο τον νόμο Θεοδωρικάκου για τον τρόπο εκλογής των τοπικών προέδρων. Έτσι ο πρώτος ”άτυπος παράγοντας” προσέγγισε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να μεθοδεύσουν την αντικατάσταση του μη ”βολικού” προέδρου. Όταν οι σύμβουλοι αρνήθηκαν ανέλαβε ο ”δεύτερος παράγοντας” που έχει μεγάλο θεσμικό ρόλο στην δημοτική αρχή, πιέζοντας και τάζοντας προεδρικά αξιώματα. Οι σύμβουλοι, προς τιμή τους αρνήθηκαν ξανά να συμπράξουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Μοιάζει απίστευτο, και όμως συμβαίνει. Και όσοι νομίζαμε ότι η χώρα τελείωσε με τον παραγοντισμό το 2012, πρέπει να ξαναδούμε το θέμα.

Τα ερωτήματα, ο δεύτερος θεσμικός Δημοτικός παράγοντας, με πιο σκεπτικό, και με τι σκοπό επιχείρησε την τηλεφωνική παρέμβαση; Ο Δήμαρχος ήξερε, ή όλα επιχειρήθηκαν πίσω από την πλάτη του; Ποια είναι ακριβώς η θέση του στα γεγονότα;

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ