Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άρθρο: Η σωστή λειτουργία στην πολιτική θέλει όλους τους μοχλούς να δουλεύουν

Το κείμενο που ακολουθεί είναι το editorial της εφημερίδας “Πολιτική” και δημοσιεύθηκε στο φύλλο Οκτωβρίου

Άρθρο: Η σωστή λειτουργία στην πολιτική θέλει όλους τους μοχλούς να δουλεύουν

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες που μας τιμάν διαβάζοντας μας, αυτούς που μας λένε καλά λόγια και μας ενθαρρύνουν αλλά και αυτούς που μας κάνουν κριτική, διαφωνούν, σχολιάζουν, προτείνουν.

Η πάγια αρχή μου είναι να ακούω με προσοχή την κάθε άποψη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα την υιοθετήσω απαραίτητα, αλλά, δεν πετάω τίποτα στην άκρη χωρίς πολύ σκέψη.

Έτσι λειτούργησα και με το περιοδικό Step, όλοι οι τακτικοί αναγνώστες μπορούν να βεβαιώσουν ότι το περιοδικό είχε μια συνεχή βελτίωση, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε περιεχόμενο, και έγινε σημείο αναφοράς για όλη την Ήπειρο. Αυτές οι βελτιώσεις σε ένα μεγάλο βαθμό έγιναν από τις παρατηρήσεις και προτάσεις των αναγνωστών.

Στο σημερινό μου σχόλιο θα επικεντρωθώ στον δήμο Σουλίου.

Μια παρατήρηση που μου έγινε από αναγνώστες που πρόσκεινται στην δημοτική αρχή είναι ότι κάνω συνεχώς κριτική στην δημοτική αρχή και δεν προβάλλω τα θετικά που κάνει.

Να πούμε ότι κατά βάση την ατζέντα της επικαιρότητας και των σχολιασμών, κατά κύριο λόγο, την βάζει αυτός που έχει την εξουσία. Γιατί αυτός πράττει, θετικά ή αρνητικά. Η αντιπολίτευση μπορεί να κρίνει ή να προτείνει αλλά δεν αποφασίζει.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα. Όταν η ίδια η δημοτική αρχή δεν προβάλλει αυτά που κάνει γιατί να παραπονιέται για την μη προβολή από τους άλλους;

Και δεν μιλάω για την υποχρέωση της δημοσιοποίησης ώστε να ενημερώνονται οι δημότες, όπου εδώ πάσχουμε, αλλά ακόμα ακόμα και για την ίδια την προβολή της δημοτικής αρχής.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, ούτε η μείζονα αντιπολίτευση επικοινωνεί απόψεις, θέσεις, προτάσεις, κριτική.

Τουλάχιστον στον βαθμό που θα μπορούσε «γινόμενη ενοχλητική» να λειτουργούσε ως μοχλός θετικής ανταπόκρισης από την δημοτική αρχή.

Γιατί η σωστή λειτουργία στην πολιτική και στα αποτελέσματα που αυτή παράγει θέλει όλους τους μοχλούς να δουλεύουν. Και σε συνεχή βάση.

Τι περιμένουμε, απλά να κάνουμε κριτική προεκλογικά; Ίσα ίσα για πιθανά οφέλη στις κάλπες;

Η κριτική πρέπει να γίνεται καθημερινά ώστε η δημοτική αρχή να βελτιώνεται. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων. Η αποτελεσματικότητα για το καλό των δημοτών, όλων μας δηλαδή.

Και πρέπει να δημοσιοποιείται με κάθε τρόπο γιατί ο ενημερωμένος σωστά πολίτης αντιδρά καλύτερα και πιέζει με τον τρόπο του καλύτερα για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.