Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άρθρο: «Επιδημία Κορωναϊού SARS-CoV19. Ψεύδη και Λάθη»

Του Γκούβα Χαράλαμπου (*)

«Επιδημία Κορωναϊού SARS-CoV19. Ψεύδη και Λάθη».

Τι συμβαίνει φέτος, έτος 2020, στον πλανήτη;

Η ανθρωπότητα από το Δεκέμβριο 2019 μέχρι σήμερα, Απρίλιος 2020, ζεί μιά πρωτόγνωρη εμπειρία. Μιά –λέει ο ΠΟΥ- «πανδημία». Ομως πανδημία καλείται όταν έχει προσβληθεί το 70% του πληθυσμού, άντε το 50%. Αρα λάθος όρος. Επηδημία; ΝΑΙ. Οχι πώς δεν έχει ξανασυμβεί! Και παλιά συνέβη (λοιμός Αθηνών, πανώλης, ευλογιά, ισπανική γρίππη) [1] αλλά και πρόσφατα (γρίππη Η1Ν1, γρίππη πτηνών, ιός χοίρων, Ebola, SARS, MERS, κλπ). Και τι το καινούργιο έχει αυτή η νέα επιδημία; ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Ταχεία μεταδοτικότητα. Τίποτε περισσότερο από άλλες επιδημίες. Οι άλλες παράμετροι βρίσκονται υπό έρευνα. Σε αυτό προστέθηκε ο γενικευμένος πανικός. Σε αυτό συνετέλεσαν όλα τα ΜΜΕ γιατί το θέμα «πουλάει» στό συναίσθημα του φόβου του θανάτου.

Ας το πούμε με πιό απλά λόγια. Ολοι οι λαοί, ίσως εξαιρούνται ορισμένοι Ισλαμιστές, πχ οι Ελληνες έχουν αποδεχθεί ως δήθεν «φυσιολογικό» φαινόμενο να έχουμε ετησίως στα 10.000.000 πληθυσμό, 1500-2000 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα, διότι δεν συμβαίνουν όλοι μέσα σε μιά εβδομάδα, ούτε σε ένα μήνα. Συμβαίνουν αραιά, και στατιστικά κατανεμημένα και «περνάνε στο ντούκου». Ετσι, οι Ελληνες αποδέχονται 1500-2000 φέρετρα ετησίως από τροχαία ατυχήματα, ως «φυσιολογικό» φαινόμενο της τεχνολογίας και ουδείς ζήτησε μέτρα απαγόρευσης, πχ να κυκλοφορούν τα ΙΧ με τελευταίο νούμερο το 3 κάθε Δευτέρα μόνο, τα σε 5 κάθε Σάββατο, κλπ. Ο μόνος που διαμαρτύρεται είναι ο «Ιαβέρης» (Αναστάσιος Μαρκουίζος). Αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Ο λαός τρομάζει όταν βλέπει πολλά φέρετρα μαζεμένα. ΑΥΤΟ είναι το αίτιο του πανικού λαών και κυβερνήσεων (Πλήν Βραζιλίας και Σουηδίας).

Και πώς μας «ξεφύτρωσε» αυτός ο ιός SARSCoV19;

Ας έρθουμε τώρα στην επιδημία SARS-COVID19. Aπό πού προήλθε? Υπάρχουν δύο απόψεις. Η Α λέει ότι στον ήδη υπάρχοντα Κορωναϊό SARS μπήκε αυτόματα από κάποια μετάλλαξη ένα γονίδιο από νυχτερίδα και τον έκανε πιό μεταδοτικό και πιό τοξικό. Η Β θεωρία λέει ότι είναι Ιός Χίμαιρα (Chimera Virus) εργαστηριακής προέλευσης από το Εργαστήριο Βιολογικών ερευνών της Wǔhàn (Γιουχάν) και άγνωστο πως «τους ξέφυγε». Αυτό, δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, διότι το έτος 2015, ομάδα επιστημόνων στο εργαστήριο αυτό, και μάλιστα ΟΧΙ μόνο Κινέζοι, δημοσίεσε στο αξιόπιστο επιστημονικό περιοδικό NATURE [2] εργασία, σύμφωνα με την οποία γιά ερευνητικούς λόγους κατασκεύασαν ιό χείμερα (Chimera Virus, =υβρίδιο) από τον προϋπάρχοντα ιό SARS θέτοντας εντός αυτού γονίδια από νυχτερίδα. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και δημοσιεύθηκε σε πολλές εφημερίδες και μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια όπως το CNN, το BBC και το RAI Uno. Επίσης σε ελληνικά ΜΜΕ. Πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo αλλά και ο Πρόεδρος Donald Trump δήλωσαν ότι «μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα λογαριασθούμε με την Κίνα και θα ζητηθούν και αποζημιώσεις γιατί μας απέκρυψε στοιχεία και πάθαμε μεγάλη οικονομική ζημία». Ηδη, δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης έχει υποβάλλει μήνυση κατά της Κίνας με αίτημα αποζημίωσης τρισεκατομμυρίων δολαρίων!!!

Yπάρχει περίπτωση να πρόκειται γιά ανθρώπινο λάθος διαφυγής Ιού;

Ας πάρουμε την περίπτωση ανθρώπινου λάθους «διαφυγής» υλικού από αυτά τα ΥΨΗΛΗΣ υποτίθεται ασφάλειας εργαστήρια. Θα μου πείτε «γίνεται αυτό»? Αν γίνεται λέει!!! Τα εργαστήρια αυτά εφαρμόζουν το σύστημα ασφαλείας BSL. Από το επίπεδο ένα (1= Ηπια Ασφάλεια) έως το τέσσερα (4= Σούπερ Ασφάλεια). Η Ρωσία μετράει ανάποδα. (1= Σούπερ ασφάλεια). Ομως αυτό είναι προαιρετικό. ΔΕΝ έχει υπογραφεί από καμμία Συνθήκη και επαφίεται στον…πατριωτισμό των ερευνητών η εφαρμογή του. [3] Ετσι ενίοτε έχουμε ανθρωπογενή παρατράγουδα. Θα σας πώ πέντε καταγραφέντα ιστορικά παραδείγματα. Γιά να είστε σίγουροι, πολλαπλασιάστε επί 10 γιά να δείτε ΠΟΣΑ έχουν γίνει!!!!

Υπάρχουν παραδείγματα βιολογικών ατυχημάτων τύπου «Βιολογικού Πολέμου»;

Πρώτον το 1972 έγινε ατύχημα διαρροής ιού, σε εργαστήριο παραγωγής εμβολίων στο Marburg της Γερμανίας με αποτέλεσμα 200 νεκρούς. Η πόλη ετέθη σε καραντίνα έγκαιρα.

Δεύτερο. Το 1982 σε παράνομο απόρρητο εργοστάσιο μικροβιακού άνθρακα στή Σοβιετική Ενωση, χάλασαν τα φίλτρα και διέρρευσε σκόνη άνθρακα στήν πόλη. Διευθυντής ήταν ο  Βιοχημικός Kanadian Alibekovic (Ken Alibek) σήμερα διαβιών εις ΗΠΑ. Διευθυντής εταιρείας Γενετικής Μηχανικής. Εξέδωσε βιβλίο με απομνημονεύματα. Ο τοπικός Νομάρχης τότε Boris Yeltsin, μετέπειτα Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, άσχετος ών, διέταξε τις υπηρεσίες καθαριότητας να σκουπίσουν την πόλη με αποτέλεσμα να σηκωθεί σκόνη πολεμικού άνθρακος, να την εισπνεύσουν εκατοντάδες πολίτες και να πεθάνουν πάνω από χίλια άτομα!!! [4] Στο πιστοποιητικό θανάτου έγραφαν ψέμματα πχ Λευχαιμία, Καρκίνος, κλπ.

Το τρίτο περιστατικό είναι τραγικό. Ο τόπ Σοβιετικός επιστήμονας Βιολογικού Πολέμου Sergei Ustinov κατά τη διάρκεια πειράματος με Iό Εbola, τσιμπήθηκε κατα λάθος με βελόνα και μολύνθηκε. ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΕ και αφού ειδοποίησε τους άλλους έμεινε μέσα μιά εβδομάδα γράφοντας τα συμπτώματά του στον υπολογιστή και τελικά πέθανε από αιμορραγίες. Ο χώρος απολυμάνθηκε και το φέρετρο σφραγίσθηκε και αποτεφρώθηκε. (Αφιέρωμα του περιοδικού National Geographic, 2003).[5]

Τέταρτον. Το 2014, ξεχασμένα φιαλίδια ευλογιάς βρέθηκαν σε κουτί από χαρτόνι σε ερευνητικό κέντρο κοντά στην Ουάσιγκτον.

Πέμπτον. Το 2015, ο στρατός των ΗΠΑ έστειλε κατά λάθος ζωντανά δείγματα άνθρακα, αντί νεκρών σπόρων, σε εννέα εργαστήρια σε όλη τη χώρα και σε μια στρατιωτική βάση στη Νότια Κορέα.[6]   Οπως καταλαβαίνετε, πάντα θα υπάρξει ένας αφηρημένος, ή βλάκας, ή -γιατί όχι- κάποιο πρεζόνι «φτιαγμένο» που θα παραβιάσει το πρωτόκολλο, και θα μολύνει την ανθρωπότητα!!!

Μη ξεχνάμε ότι το ανθρώπινο λάθος πάντα καραδοκεί. Παλιά, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού διεξήχθη ο εξής διάλογος αεροπλάνου με τον πύργο Ελέγχου, στο περίπου:

  • «Ελληνικό», εδώ πτήση W145 από Ρόδο. Ζητούμε άδεια προσγείωσης.
  • Eλήφθη W145. Ευχαρίστως να σας δώσουμε άδεια, αλλά ξεχάσατε να κατεβάσετε τροχούς.
  • Ωχ! «Ελληνικό» χίλια συγνώμη. Κατεβάζουμε αμέσως!!!

Μετά από αυτό το γεγονός ειδοποιήθηκε η εταιρεία Boing και η ΙFO και από τότε μπήκε Νόμος, ότι ΟΛΕΣ οι εγέργειες πτήσης θα πρέπει να αναγιγνώσκονται από το Manual και να ακολουθεί το ΟΚ. Πχ «Flaps On». «OK». «Ρόδες κατέβηκαν». «ΟΚ». Συνήθως οι άνθρωποι δρούν εκ των υστέρων. Πρώτα καίγονται και μετά σβήνουν τη φωτιά!

Τι ξέρουμε σήμερα γιά την επιδημία SARSCOVID19;

Περνώντας οι μέρες, νέα δεδομένα έρχονται σιγά σιγά στο φώς από διάφορα κράτη και έρευνες γιά τον SARS-COVID19. Bρέθηκε τέλος οτι οι ασθενείς που πεθαίνουν από COVID19 συνήθως είναι ευπαθή ηλικιωμένα άτομα και πεθαίνουν από διάσπαρτη διάμεση πνευμονία (ασφυξία), από διάχυτη ενδαγγειακή πήξη, από Αναπνευστική ανεπάρκεια, και βλάβη του Μυοκαρδίου. Ο θάνατος νέων ατόμων βρίσκεται υπό έλεγχο. Πιθανολογείται ότι έχουν κάποια ιδιοπαθή ανοσοποιητική ανεπάρκεια, ή έλαβαν μεγάλο ιϊκό φορτίο.

Tελικά ποιά είναι η θνησιμότητα από τον SARSCoV19;

Ευτυχώς τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, ήραν τον πρώτο πανικό θανατοφοβίας που αθρόα «πούλησαν» τα τηλεοπτικά κανάλια.

Το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει συνηθίσει να βλέπει σκηνές με 100-200 φέρετρα ούτε μπουλντόζες να σκάβουν ομαδικούς τάφους. ΠΑΓΩΝΕΙ.

Ευτυχώς, σήμερα (Απρίλιος 2020) ξέρουμε λοιπόν ότι:

  • Επί των δηλωθέντων και νοσηλευομένων κρουσμάτων COVID19, η θνητότητα CFR= Case Fatality Rate είναι 3,5% (Κίνα, Ελλάδα, Ν. Κορέα) έως 8,5% (Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ).
  • Επί του συνολικού μολυνθέντος πληθυσμού από COVID19, η θνητότητα IFR= Infection Fatality Rate είναι ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΚΟΜΑ, (διότι δεν δηλώνονται οι ασυμπτωματικοί φορείς και οι ελαφρά πάσχοντες) κυμαινόμενη Κατ εκτίμηση από 0,01% έως 0,02%.
  • Βρέθηκε επίσης ότι η θνητότητα νοσηλευομένων κρουσμάτων σε ΜΕΘ (αναπνευστήρας) = Emergency Fatality Rate είναι 60% (τεράστια).
  • Και τελικά, άν και ΔΕΝ έχει λήξει ακόμα η επιδημία ο δείκτης PFR= Population Fatality Rate , δηλαδή θνησιμότητα ΕΠΙ ΟΛΟΥ του πληθυσμού μιάς χώρας, είναι περίπου 0,002% έως 0,001%. Ποσοστό ΜΗΔΑΜΙΝΟ.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά;

Με βάση τα ανωτέρω, εάν υποθέσουμε ότι ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ, τότε με ποσοστό μέγιστο IFR= 0,02% θα έχουμε συνολικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα το πολύ 1000-2.000 νεκρούς ετησίως, όσο τα τροχαία δυστυχήματα. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί διότι:

(α) ΔΕΝ θα κολλήσουν όλοι. Είτε γιατί θα μειωθεί η μεταδοτικότητα λόγω ελάχιστων νοσούντων πλέον (ανοσία αγέλης) είτε γιατί θα έχουμε εκπαιδευτεί πλέον σε μέτρα υγιεινής και προφύλαξης που θα επιβραδύνουν το φαινόμενο.

(β) Ο Ιός θα μεταδοθεί σταδιακά σε πολλούς μήνες. ΔΕΝ γίνεται να μολυνθούν όλοι σε μιά εβδομάδα.

(γ) Αργά ή γρήγορα θα έχουμε φαρμακευτικές θεραπείες και εμβόλιο. Ηδη δοκιμάζονται πειραματικά με επιτυχία 20 αντιϊικά φάρμακα, 10 μονοκλωνικά ανισώματα, και 20 εμβόλια.

Ποιά είναι η σύγχρονη διεθνής τακτική γιά την αντιμετώπιση επιδημιών;

Οι επιδημίες, μικροβιακές ή ιογενείς πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Στις τελευταίες δεκαετίες αυξήθηκαν λόγω της παγκοσμιοποίησης. Είχαμε Ebola, SARS, MERS, H1N1, H1N2, H1N5, κλπ. Εχουμε πλέον ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων, ζώων και εμπορευμάτων. Ενα μικρόβιο σε 24 ώρες μπορεί να εξαπλωθεί από την Κίνα ή την Αφρική στήν Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ιδίως άν είναι αερομεταφερόμενο διά των σταγονιδίων της ομιλίας, του βήχα και του φταρνίσματος. Η καθιερωμένη τακτική από επιδημιολογικής άποψης και από άποψη ειδικών βιολογικού πολέμου έχει ως εξής. Πρώτα καταγράφουμε την επικινδυνότητα του μικροβίου και τον τρόπο μετάδοσης. Γιά παράδειγμα το AIDS που ήταν μέν επιδημία, είχε όμως άλλη αντιμετώπιση. ΔΕΝ χρειάζονταν καραντίνες. Διότι μεταδίδονταν αιματογενώς με σέξ, με σύριγγες, με μεταγγίσεις και περιγεννητικώς. Η γρίππη όμως, το SARS, o CoVID19 κλπ μεταδίδονται αερογενώς.

Ποιές είναι οι 3 Σχολές αντιμετώπισης αερογενών Επιδημιών;

Γιά αυτές τις λοιμώξεις – επιδημίες υπάρχουν 3 σχολές αντιμετώπισης:

  • H αυστηρή σχολή πλήρους καραντίνας C (Total Isolation). Aυτή εκπορεύεται συνήθως από πανικό, ευθυνοφοβία και ανεπάρκεια συστημάτων Υγείας. Αυτή τη μέθοδο ακολούθησεη Ελλάδα, η Αλβανία, η Κίνα περιοχικά, οι ΗΠΑ, καθυστερημένα η Ιταλία, η Γαλλία, κλπ στον Κορωναϊό. Οι ίδιοι οι υποστηρικτές της μεθόδου, κινούνται με βάση το δείκτη CFR= Case Fatality Rate. Δηλαδή τι θνητότητα έχουμε επί τοις % των ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ κρουσμάτων. Ισχυρίζονται, ότι σκοπός τους είναι να «φρενάρουν» το κύμα κρουσμάτων ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας και να μήν καταρρεύσει. Δηλαδή «ρεγουλάρουν» τη ροή των κρουσμάτων ώστε να «μήν πέσουν όλα μαζί». Θα μου επιτρέψετε ένα μακάβριο παράδειγμα: Ενας διαρρήκτης μπαίνει στο σπίτι σας και σας ληστεύει. Είστε 4 και σας ρωτάει. Μού αρέσει το σπίτι. Θα μείνω ένα μήνα. Θα σας σκοτώσω όλους. Διαλέξτε. Θέλετε όλους μαζί σε μιά μέρα ή έναν έναν τη βδομάδα; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ! Ετσι, εφάρμοσαν το γενικευμένο «Lock out» μέχρι βαθμού γελοιότητας. Είναι χαρακτηριστικά τα αστεία σκίτσα και αστεία τραγούδια με κλαρίνα τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Κάποιοι λένε, ότι πίσω από αυτά κρύβεται η πολιτική ευθυνοφοβία και η επιθυμία ηρωοποίησης με μεταγενέστερα πολιτικά ωφέλη.
  • Η σχολή “ανοσίας αγέλης”. Αρχικά η σχολή αυτή εφαρμόστηκε στη Βρεττανία σε extreme μορφή (ελεύθερη συναυλία μουσικής 50.000 ατόμων !!!) με άσχημα αποτελέσματα. Κατέρρευσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Νόσησε μέχρι και ο πρωθυπουργός Boris Johnson και ανέρρωσε. Αλλαξαν γραμμή σύντομα. Επίσης εφαρμόζεται στη Σουηδία και τη Βραζιλία. Στο τέλος της επιδημίας θα δούμε ποιά μέθοδος είναι καλύτερη. Οι οπαδοί της σχολής αυτής, ισχυρίζονται ότι απαιτείται ακριβής γνώση του δείκτη IFR= infection Fatality Rate, δηλαδή τι θνητότητα έχουμε επί τοις % των συνολικά ΜΟΛΥΝΘΕΝΤΩΝ. Αυτό ΔΕΝ το έχουμε ακόμα. Στο περίπου τον Απρίλιο 2020 υπολογίσθηκε στο 0,01% έως 0,02%. Αρα είναι πολύ μικρό. Οι οπαδοί αυτής της σχολής Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης (Stanford, USA), Δρ. Shiva Ayyadurai (ΜΙΤ, USA), Sucharit Bhakdi (Mainz, Germany), κλπ ισχυρίζονται ότι «η υπόθεση είναι φιάσκο», ότι «τα μέτρα είναι γκροτέσκο (φαιδρά)», ότι «είναι αφορμή γιά επιβολή μέτρων και πρακτικών», κλπ. Ηδη στο Lancet δημοσιεύθυκε πολυμελής εργασία που «ξετινάζει» τα ψεύτικα τρομακτικά στατιστικά φόβου. [7]
  • H Kινέζικη – Ταϊβανέζικη μέθοδος: Αυτή βασίζεται σε συνδυασμό των δύο ανωτέρων με έξυπνες κινήσεις. Δηλαδή μείωση κρουσμάτων και αναβάθμιση συστήματος Υγείας. Οι δράσεις είναι: (1) Μόνο ατομικές καραντίνες πασχόντων-φορέων, και περιοχική καραντίνα Β, όπου υπάρχει πρόβλημα, ΟΧΙ σε όλη τη χώρα. (2) Εγκαιρο σφράγισμα των συνόρων (έλεγχος εισερχομένων και καραντίνα). Στην Ελλάδα άργησε 23 μέρες να γίνει. (3) Νοσηλεία των κρουσμάτων σε ειδικά Νοσοκομεία, ΟΧΙ τα κλασσικά διότι τα αποδιοργανώνουν και μολύνουν και το προσωπικό. Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να κτισθεί ΝΕΟ νοσοκομείο Προκάτ όπως στήν Κίνα. Τρία κλειστά γυμναστήρια μπάσκετ ήταν αρκετά. (4) Κανόνες προσφύλαξης και υγιεινής (5) Προστασία ευπαθών ομάδων (6) Συνεχής λήψη δειγμάτων σάλιου και αίματος και απομόνωση πασχόντων (7) ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ συνεχίζει την ομαλή της ροή. Προσωπικώς ανήκω στή σχολή C.

Τι έγινε στην Ελλάδα; Τι δεν έγινε; Και ποιά λάθη έγιναν;

Μή νομίζετε ότι όλα έγιναν τέλεια στην Ελλάδα επειδή το λέει η τηλεόραση, ή επειδή είστε φιλοκυβερνητικός ψηφοφόρος. Επιστήμη και πολιτική ή θρησκεία ΔΕΝ συμβιβάζονται. Επίσης λάβετε υπ όψιν ότι οι Ελληνες διαφέρουμε σε πολλά. Κάποιοι είναι υγιέστατοι και πλούσιοι και δεν «σκάνε καθόλου» γιά την καραντίνα, αλλά και κάποιοι είναι «σαράβαλα» και πάμφτωχοι και τους αφορά άμεσα. Τρέμουν.

Τα στοιχεία που είχαμε από το Γιουχάν και την Ιταλία ήταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ γιά να κτυπήσει «καμπανάκι» στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2020. Αλλά η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει οργανωμένη υπηρεσία ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Υποτυπωδώς έχει ο στρατός, από όπου έχω την τιμή να φέρω την ιδιότητα ανθυπίατρου ΠΒΧΠ.[8] Λόγω λοιπόν έλλειψης έτοιμης τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, «πιάστηκε στον ύπνο» και «φόρτωσε» το πρόβλημα μετά, πανικόβλητη, σε μιά Επιτροπή του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) με επικεφαλής έναν μέχρι σήμερα εντελώς άγνωστο στον Ιατρικό χώρο κλινικό καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων, τον Σωτήριο Τσιόδρα.

Και ενώ, στο Γιουχάν και στην Ιταλία είχαμε σαφέστατα τον Δεκέμβριο 1919 στοιχεία ότι ο ΝΕΟΣ αυτός ιός είναι «πολύ μεταδοτικός», και προκαλεί «διάμεση εκτεταμένη πνευμονία» που απαιτεί ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ (μέχρι σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί), η επιτροπή αυτή – ΜΗ ΜΑΧΙΜΗ, και ΜΗ ΕΜΠΕΙΡΗ- ακολουθούσε τις ανακοινώσεις του κατηγορούμενου σήμερα ως «διεφθαρμένου» ΔΣ του ΠΟΥ (WHO= World Health Organization) και καθησύχαζε το λαό ότι «δεν τρέχει τίποτα, είναι μιά ήπια απλή γρίππη».[9]

Ποιά λάθη έγιναν στην Ελλάδα;

Ας δούμε τις πρώτες δράσεις του Ελληνικού κράτους. Στις 24 φεβρουαρίου 2020 ο Υπουργός Υγείας, Ορθοπεδικός Βασίλειος Κικίλιας δηλώνει: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα μέτρα. Είναι θωρακισμένη».[10] Την ίδια ημερομηνία ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δηλώνει: «Από ότι μας ανακοινώνει ο ΠΟΥ, δεν υπάρχει κίνδυνος. ΔΕΝ χρειάζονται άλλα μέτρα στις πύλες εισόδου».[11] Δυστυχώς πέρασαν 23 μέρες και τότε αντιλήφθηκαν το επιστημονικό έγκλημά τους και ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ τα σύνορα (αεροδρόμια και λιμάνια). Στις 16 Μαρτίου 2020. Οσο γιά την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών τι να πεί κανείς; Μέσα στις 23 αυτές μέρες μπορεί να εισήλθαν 10.000-50.000 φορείς του Ιού. Ο πρώτος ασθενής παρουσιάσθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στη Θεσσαλονήκη, κυρία εκ Μιλάνου. Τότε έπεσε και ο πανικός! Σε κάθε επερχόμενη ΕΠΙΔΗΜΙΑ τα σύνορα πρέπει να σφραγίζονται άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι αφικνούμενοι ελέγχονται και τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα.

Πρώτο λάθος: Επρεπε από τον Δεκέμβριο 2019 η Κυβέρνηση να έχει συστήσει Επιτροπή Αντιμετώπισης Επιδημίας (Epidemic Control Commission, ECC) αποτελούμενη από: 3 επιδημιολόγους + 1 λοιμωξιολόγο + 1 Στρατιωτικό Ιατρό ΠΒΧΠ + 1 Υπουργό, που θα καθορίζει τα πάντα με πλειοψηφία >4 στα 5. Τις επιδημίες ρυθμίζουν ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ και όχι κλινικοί παθολόγοι. Αυτοί θα ασχοληθούν με το θεραπευτικο σκέλος της υποθέσεως! Ο Υπουργός είναι αποδέκτης προτάσεων, άνευ ψήφου.

Το δεύτερο λάθος του Ελληνικού κράτους είναι ότι αδιαφόρησε Δεκέμβριο 2019, Ιανουάριο 2020, και Φεβρουάριο 2020 και δεν προετοιμάσθηκε γιά ΕΠΑΡΚΕΙΑ αντισηπτικών, μασκών, στολών και αναπνευστήρων. Τα λεγόμενα «λαμόγια» του εμπορίου, φάνηκαν πιό έξυπνα. Κινήθηκαν αστραπιαία αγόρασαν όλο το υλικό από το εμπόριο και μετά από δύο μήνες το έβγαλαν στην «πιάτσα» με τιμές 10 φορές πάνω. Μιά μάσκα των 10 λεπτών έφτασε 1,5 Euro. Eίναι η ντροπή του Ελληνικού Κράτους. Μιά άλλη αμέλεια είναι η μή αγορά δεκάδων νέων αναπνευστήρων. Κοστίζουν 5.000-10.000 έκαστος. Με ένα ποσό ασήμαντο θα καλυπτόμαστε πλήρως. Γιά επιδόματα υπάρχουν λεφτά.

Το τρίτο λάθος είναι το ανακάτεμα νοσηλείας (αχταρμάς) περιστατικών Κορωναϊού με κλασσικά περιστατικά. Απαγορεύτηκε ήδη η νοσηλεία χρονίων περιστατικών. Τα χρόνια περιστατικά λιμνάζουν στα σπίτια. Εδώ να δείς θνησιμότητα. Τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία βγήκαν ΟFF. Αδειασαν από φόβο!!! Είναι Μεγάλο λάθος η νοσηλεία COVID19 περιστατικών σε Κλασσικά Νοσοκομεία ΕΣΥ. ΔΕΝ ανακατεύουμε Λοιμωδη Νοσήματα με Κλασσικά περιστατικά (Βλέπε νοσηλεία Λεπρών στη Σπιναλόγκα νησί, βλέπε Σανατόρια γιά Φυματικούς στα βουνά, βλέπε νοσοκομείο Προκάτ στη Γιουχάν της Κίνας, βλέπε γήπεδο μπάσκετ στο Βελιγράδι). Ετσι, το Σύστημα Υγείας ΟΛΟ βγήκε ή θα βγεί εκτός λειτουργίας και δεύτερον μολύνθηκε μέρος του προσωπικού. Στην Κίνα και Ιταλία πέθαναν δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές. Η Νοσηλεία COVID19 πρέπει να γίνεται σε κλειστά γυμναστήρια σε πλήρη απομόνωση.

Τέταρτο λάθος: Αδιαφορία καταγραφής ευπαθών ατόμων: Τα ευπαθή άτομα πρέπει να απομονώνονται εντός της οικίας τους ή εάν είναι ενεργά-εργαζόμενοι να λάβουν προφυλακτικά μέτρα, μάσκες, γάντια, αντισηψία. Επρεπε να είναι καταγεγραμμένα ηλεκτρονικά και να παρακολουθούνται και να ενημερώνονται.

Ο συγχρωτισμός;

Συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση συγχρωτισμού γιά 6 μήνες τουλάχιστον. Κάθε δραστηριότητα συγχρωτισμού πρέπει να απαγορεύεται γιά 6-12 μήνες από της ενάρξεως της επιδημίας. Οι μάσκες πρέπει να είναι υποχρεωτικές παντού. ΔΕΝ ξέρεις ποιός είναι ασυμπτωματικός φορέας. Τα χέρια πρέπει να πλένονται συνεχώς με υγρό σαπούνι.

Τα υπόλοιπα μέτρα απαγόρευσης πώς τα κρίνουμε; Ειναι λάθος;

Τα σχολεία έκλεισαν στις 10 Μαρτίου 2020. Τα BAR καφενεία και ταβέρνες έκλεισαν στις 12 Μαρτίου 2020. Οι ναοί έκλεισαν γιά το κοινό στις 16 Μαρτίου 2020. Στις 23 Μαρτίου 2020 επεβλήθη καραντίνα τύπου C = Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας, = γενικό Lock Out σε ΟΛΗ την επικράτεια. Με κάποιες εξαιρέσεις.

Προσωπικώς και η σχολή ( C ) όπου ανήκω ΔΙΑΦΩΝΩ με όλα αυτά τα μέτρα. Κάλλιστα θα μπορούσαν να λειτουργούν ΟΛΑ με τήρηση αποφυγής συγχρωτισμού και χρήση μάσκας από όλους. Αφήσαμε την παιδική ηλικία ΑΝΕΥ ΑΝΟΣΙΑΣ. Τα παιδιά και τους ευπαθείς μή νοσήσαντες, μετά την άρση των μέτρων, τους αναμένει ο Κορωναϊός «στη γωνία». ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ απαγόρευσης έπρεπε να αρθούν άμεσα. Η ΖΩΗ έπρεπε να επανέλθει χωρίς συγχρωτισμό. Η Οικονομία δεν αντέχει. Το αντίτιμο της Καραντίνας θα είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με επακόλουθο ασθένειες, ανασφάλιστους, άνεργους, έλλειψη τροφίμων, πληθωρισμό, αδυναμία αγοράς τροφίμων, φαρμάκων, κλπ. Είναι σίγουρο ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν μετά από αυτή την επιδημία. Στην πολιτική, στα σύνορα κρατών, στην Υγεία, στην ψηφιακή δισκυβέρνηση, στο σχεδιασμό χώρων ψυχαγωγίας κλπ

Σαν επίλογος:

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ: Εκτιμώ να έχουμε δραστική θεραπεία γιά τον Κορωναϊό εντός 3 – 6 μηνών και εμβόλιο εντός εξαμήνου. Ηδη χρησιμοπιούνται 20-30 φάρμακα και άρχισαν τα πειράματα 20 εμβολίων. Εχετε όλοι τις ευχές μου και ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. Ολα θα πάνε καλά. Και αλλάξτε φιλοσοφία γιά το θάνατο. Είναι κάτι που αργά ή γρήγορα ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ. Ας μή καταστρέφουμε το ΑΓΝΩΣΤΟ εναπομείναν τμήμα της ζωής μας με πανικό και φόβο! Το παρόν γράφηκε στις 18 Απριλίου 2020.

(*) Ο Δρ. Χαράλαμπος Γκούβας είναι ορθοπεδικός χειρουργός τραυματολόγος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενα από τα βιβλία του είναι το «Αντιμικροβιακά Φάρμακα και Λοιμώξεις», Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδης, 1986, Αθήνα. Επίσης το βιβλίο του «Βιολογικός και Χημικός Πόλεμος» εκδόσεις Κάκτος 2003, διδάσκονταν στη Σχολή Ευελπίδων και στή Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας. Στρατιωτικά έλαβε εκπαίδευση και έχει ειδικότητα Ανθυπίατρος Πυρηνικού Βιολογικού και Χημικού Ποελέμου (ΠΒΧΠ).


[1] Χαράλαμπος Γκούβας: Αντιμικροβιακά Φάρμακα και Λοιμώξεις, Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδης, Αθήνα 1986

[2] Nature Medicine: Vineet D.Menachery, Boyd L.Jr, Karry Debbink, Xing-Yi Ge, Zhengli-Li Shi et al: SARS-like cluster of circulating coronavirus pose threat for human emergence, December 2015, 21(12): 1508-1513.doi:10.1038/nm.3985 (Received 2016 June 01). Institute of Virology Wuhan, China

[3] Δρ. Filippa Lentzos, ειδικός της βιοασφάλειας στο Kings College Λονδίνο: «Τι είδους μέτρα ασφαλείας χρησιμοποιούν τα εργαστήρια Ιολογίας;» ΒΒC, April 2020, LIfo Magazine, Greece

[4] National Geographic: Βιολογικός Πόλεμος. Βιοτρομοκρατία. Βιολογικά Οπλα και ατυχήματα. Τεύχος Απριλίου 2003.

[5] Χαράλαμπος Γκούβας : Βιολογικός και Χημικός Πόλεμος, εκδόσεις Κάκτος, Αθήνα, 2003

[6] Δρ. Filippa Lentzos, ειδικός της βιοασφάλειας στο Kings College Λονδίνο: «Τι είδους μέτρα ασφαλείας χρησιμοποιούν τα εργαστήρια Ιολογίας;» ΒΒC, April 2020, LIfo Magazine, Greece

[7] Robert Verity*, Lucy C Okell*, Ilaria Dorigatti*, Peter Winskill*, Charles Whittaker*, Natsuko Imai, et al. Estimates of the severity of coronavirus disease 2019: a model-based analysis: Robert Verity*, Lucy C Okell*, Ilaria Dorigatti*, Peter Winskill*, Charles Whittaker*, Natsuko Imai, et al. The Lancet, April 2020.

[8] Εγγραφο ΓΕΣ: Χαράλαμπος Γκούβας, Ανθυπίατρος ΠΒΧΠ, έτος 1998

[9] Σωτήρης Τσιόδρας (24 Φεβρουαρίου 2020): «Δεν τρέχει τίποτα. Είμαστε προστατευμένοι. Είναι μιά απλή γρίππη»!!!

[10] Βασίλης Κικίλιας: Συνέντευξη στα Τηλεοπτικά μέσα 24-02-2020

[11] Σωτήρης Τσιόδρας: Συνέντευξη στα ΜΜΕ, Καθημερινή, Εθνος, Real News, Pro News κλπ 24-02-2020

Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις των αρθρογράφων και δεν αποτελούν απαραίτητα και την άποψη της ιστοσελίδας