Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άκυρες οι αποφάσεις των Οικονομικών Επιτροπών των δήμων

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι δήμοι και οι περιφέρειες μετά την απόφαση του ΣτΕ όπου έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ καταργώντας την ουσία του νόμου με τον οποίο είχαν γίνει οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σελίδας news-ta είναι άκυρες ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχουν λάβει μετά την 1η Δεκεμβρίου οι Οικονομικές Επιτροπές και Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών , σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση , υπ ΄αριθμόν 2377/2022 , της Ολομέλειας του αρμόδιου Ανωτάτου Δικαστηρίου ( Συμβούλιο της Επικρατείας).

Το ΣτΕ ακυρώνει τον νόμο του Θεοδωρικάκου και ορίζει την απόφαση του ως « αμέσως εφαρμοστέα», οπότε οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την 1η Δεκεμβρίου και έπειτα στα δυο εν λόγω όργανα με βάση όσα ορίζει ο νόμος Θεοδωρικάκου , είναι ΑΚΥΡΕΣ.

Η απόφαση είναι ένα ράπισμα προς την κυβέρνηση για αυτόν τον νόμο αλλά και για την τωρινή ολιγωρία της να προβεί σε νομοθετική συμμόρφωση με την απόφαση , αδιαφορώντας έτσι για τις τεράστιες συνέπειες που έχει στους ΟΤΑ η συνέχιση του τωρινού καθεστώτος για τις δυο αυτές νευραλγικές Επιτροπές.

Συγκεκριμένα η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι όλες οι αποφάσεις μέχρι 30 Νοεμεβρίου 2022 για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ακυρώνονται και η εφαρμογή της απόφαση του ΣτΕ , έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.